Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen binnen over philips hue en hebben zoveel mogelijk vragen verzameld in een handig overzicht. Dit faq (frequently asked question) overzicht wordt regelmatig uitgebreid. Mocht je vraag er toch niet tussen staan, dan kun je deze eenvoudig stellen in onze facebook groep. Deze groep heeft honderden leden die elkaar graag helpen.

Algemeen

Wat heb ik nodig om te kunnen starten met hue?

Om zo goed mogelijk van start te gaan met Philips hue raden wij aan om een starterspakket aan te schaffen. In een starterspakket vind je hue lampen en een bridge. Met een hue bridge breidt jij jouw verlichting op een later moment eenvoudig uit. Ook kun je starten met enkel een bluetooth lamp. Deze bedien je eenvoudig met de bluetooth app, maar je hebt minder functies dan wanneer je een bridge gebruikt.

Kan ik Philips hue makkelijk uitbreiden?

Wanneer jij een Philips hue bridge in huis hebt kun je eenvoudig je verlichting uitbreiden met Philips hue producten. Ook de Philips hue buitenverlichting kun je aansluiten op dezelfde bridge. Doordat al je verlichting is aangesloten op dezelfde bridge kun je dit altijd en overal bedienen met de hue app.

Welke Philips hue lampen zijn er?

Er zijn 3 type Philips hue lampen verkrijgbaar, namelijk “White”, “White Ambiance” en “White & Color Ambiance”. De verschillen per type kun je hier vinden. Verder is het assortiment erg uitgebreid met losse lampen en lampen inclusief armatuur.

Past Philips hue in elke lamp?

Met Philips hue kun je elke (gloei)lamp met een E27, E14 of GU10 fitting vervangen voor een slimme Philips hue lamp. De slimme software zit namelijk in de lamp zelf en niet in de armatuur waar je de lamp in kunt draaien.

Wat is de levensduur van een hue lamp?

Volgens de fabrikant gaat elke Philips hue lamp minimaal 25.000 branduren mee. Wanneer je de lamp 24-uur per dag zou laten branden zou de lamp net geen levensduur hebben van 3 jaar. Bij een gemiddeld gebruik van 4-uur per dag gaat een hue lamp zo’n 17 jaar mee. De levensduur van een hue lamp is dus behoorlijk lang.

Aansluiten

Hoeveel lampen kan ik aansluiten op een hue bridge?

Op een hue bridge kun je maximaal 50 lampen en accessoires aansluiten. Het is wel mogelijk om meerdere hue bridge’s aan te sluiten op jouw netwerk in huis.

Kan ik een hue lamp achter een wanddimmer aansluiten?

Een hue lamp is niet te dimmen met een wanddimmer, dit gaat namelijk ten koste van de levensduur van de lamp. Zelfs als de originele dimmer op maximaal staat kan dit het functioneren van de hue lamp beïnvloeden. Dit leidt bijvoorbeeld  regelmatig tot het zoeken van de lamp. Het is daarom aan de raden een hue lamp niet achter een dimmer aan te sluiten. Het dimmen van specifieke lampen kan met verschillende hue accessoires of hue app.

De nieuwste Philips hue producten

Bediening

Kan ik lampen zonder smartphone bedienen?

Philips hue beschikt over verschillende accessoires waarmee jij jouw hue lampen kunt bedienen. Zo heb je de hue dimmer en de hue tap. Deze handige schakelaars koppel je eenvoudig aan dezelfde bridge en configureer je met de hue app.

Apple Homekit

Werkt Philips Hue samen met Apple Homekit?

Ja, hue en homekit kunnen gekoppeld worden. Hiermee kun jij jouw verlichting ook bedienen en automatiseren met Apple Homekit.

Werken ook niet-philips lampen samen met homekit?

Alle niet-philips lampen die aangesloten zijn op de hue bridge zullen niet werken met Homekit. Deze beperking wordt opgelegd door Apple.

Philips Hue Bridge

De lampjes op de bridge branden niet, wat is het probleem?

De LED lampjes op de Philips hue bridge geven aan of de bridge op de juiste wijze is ingesteld. Mochten er lampjes niet branden dan is het goed om de verbinding te controleren.

Alle lampjes branden niet
Wanneer er geen lampjes branden op de bridge heeft het apparaat waarschijnlijk geen voeding. Controleer of de bridge is aangesloten op het stroomnetwerk.

Het 2e en 3e lampje branden niet
Dit geeft aan dat de bridge niet goed verbonden is met de router. Controleer of de bridge bedraad is aangesloten op de (wifi) router van jouw internetverbinding in huis.

Het 3e lampjes is uit of knippert
De bridge geeft aan dat hij wel verbonden is met de router, maar geen werkende verbinding heeft. Controleer of andere apparaten die internet gebruiken, zoals smartphone of computer wel internet hebben. In de meeste gevallen helpt een reset van de router of contact met de internet provider.

Het lampje van de grote ronde knop is uit, wat nu?

Dit betekent dat de hue bridge geen lampen kan vinden. Check of alle lampen wel voorzien zijn van voeding. Misschien staan de schakelaars op uit of is er een andere stroomprobleem. Controleer ook de zekeringen in de meterkast. Wanneer de lampen weer voorzien zijn van stroom herstart je de Philips hue app en volg je de instructies op je scherm.

Hue app

Ik zie gele uitroeptekens staan in de app, waarom is dit?

Dit kan erop duiden dat jouw lampen fysiek zijn uitgeschakeld. De philips hue lampen krijgen dus geen stroom. Dit kan omdat de schakelaar uit staat, de stekker niet in het stopcontact zit of de lamp op een andere manier geen voeding krijgt. Wanneer dit probleem zich blijft voordoen en de lampen wel voeding krijgen is het probleem waarschijnlijk de afstand tussen de bridge en de betreffende lamp(en). Verklein de afstand door extra lampen toe te voegen tussen de bridge en de lamp die zich buiten het bereik bevindt.

De nieuwste Philips hue producten