Hoe werkt Philips hue?

Steeds meer mensen stappen over naar slimme verlichting. Dit is ook niet zo gek, want een huis vol smart lampen helpt ons bij alle dagelijkse routines. De slimme verlichting van Philips hue is een veel gekozen product. Het is namelijk makkelijk te installeren, simpel te bedienen en er zijn heel veel verschillende lampen en accessoires beschikbaar. Als je voor het eerst in aanraking komt met smarthome toepassingen vraag je je waarschijnlijk af hoe dit precies in zijn werk gaat. De vraag hoe werkt Philips hue wordt hieronder uitgelegd.

hoe werkt philips hue

Hoe werkt Philips hue en wat is het precies?

Philips hue is een innovatief draadloos verlichtingssysteem. Alle Philips hue lampen kun je namelijk bedienen met je smartphone. Naast het in- uitschakelen van je verlichting kun je ook de kleur aanpassen, routines instellen en lampen naar wens dimmen. Met hue krijg je ontzettend veel mogelijkheden, zonder ingewikkelde installaties. Hoe werkt Philips hue als je geen technische kennis hebt? Technische kennis heb je ook niet nodig. Er zijn een aantal andere dingen die wel noodzakelijk zijn. Zo heb je een router met een vrije UTP poort nodig, stabiele wifi verbinding, een hue bridge en een aantal slimme hue lampen. De benodigde producten kun je ook aanschaffen d.m.v. een Philips hue starterspakket. De router gebruik je waarschijnlijk al van je internet provider.

KOOP PHILIPS HUE BIJ ÉÉN VAN ONZE PARTNERS

  • bcc logo slider
  • mediamarkt logo
  • Coolblue-logo
  • FonQ-logo
  • vtwonen-logo
  • philips hue 50five logo
  • bolcom-logo
  • philips hue wehkamp logo

Philips hue communiceert via Zigbee

Doordat veel webshops vermelden dat hue lampen via wifi werken gaat men hier ook vanuit. Dit is alleen niet helemaal het geval. De Philips hue bridge maakt namelijk draadloos contact met de lampen en accessoires via Zigbee en niet via wifi. Wanneer je bijvoorbeeld Philips hue outdoor verlichting wilt installeren en je wifi niet toereikend is in de tuin hoef je je dus geen zorgen te maken. Een wifi verbinding is alleen noodzakelijk om met je smartphone de lampen te kunnen bedienen. Je smartphone is namelijk via wifi verbonden met de router, de router weer bedraad met de hue bridge en de hue bridge maakt via Zigbee weer contact met de smart lampen. Het bereik van de draadloze Zigbee verbinding is ongeveer 10 meter. Gelukkig pakt elke Philips hue lamp de Zigbee verbinding op en deelt deze weer opnieuw uit. Zo kun je dus ook Philips hue installeren over langere afstanden.

De beste Philips hue producten voor een vriendschappelijke prijs

Hoe werkt Philips hue als je niet thuis bent?

Niet alleen wanneer je verbonden bent met je eigen wifi netwerk kun je Philips hue gebruiken. Ook wanneer je niet thuis bent kun je toch je verlichting bedienen. Dit komt doordat de bridge verbonden is met je router en toegang heeft tot het internet. In de hue app log je in met je meethue account die gekoppeld is aan de hue bridge. Zolang je smartphone verbonden is met het internet kun je ook je smart lampen in huis bedienen. Hoe werkt Philips hue als je niet thuis bent? Nou eigenlijk op dezelfde manier als je wel thuis bent.

Fan van slimme verlichting?