Tradfri is de slimme verlichtingslijn van Ikea. Een compleet verlichtingssysteem om je huis te voorzien van slimme lampen en accessoires. Ikea tradfri is, net als alle andere Ikea producten, goed geprijsd en een goed wanneer je wilt beginnen met slimme verlichting. Als je voor Ikea tradfri kiest heb je een aantal dingen nodig om te kunnen starten. Ook zijn de Ikea smart lights te koppelen aan andere smart home producten. Deze hoeven niet perse van Ikea te zijn. Een Ikea smart home begint voor veel mensen met tradfri en wordt dan op een later moment verder uitgebreid. 

Ikea slimme verlichting

Er zijn een aantal verschillende soorten slimme verlichting van Ikea beschikbaar. Zo zijn er losse lichtbronnen, zoals GU10 spots, E14 en E27 led lampen. Maar ook Ikea smart lights waarbij de lichtbron is geïntegreerd. Het assortiment van Ikea’s slimme verlichting is redelijk divers en wordt steeds verder uitgebreid. Je kunt ook kiezen uit een aantal licht opties. Zo heb je kleurlampen, maar ook lampen die je van koud wit naar warm wit kunt aanpassen en lampen met wit licht die enkel dimbaar zijn. De Ikea tradfri verlichting kun je bedienen met een draadloze schakelaar of dimmer. Maar Ikea’s slimme verlichting wordt pas echt smart wanneer je gebruik maakt van de tradfri verbindingshub. De hub zorgt namelijk voor de connectie en bediening met je smartphone.

ikea tradfri slimme verlichting kleuren

Ikea smart lights

Wanneer je kiest voor Ikea tradfri heb je de keuze uit verschillende lichtbronnen. Afhankelijk van de fitting die je gebruikt kies je de bijpassende Ikea smart light. Ook kun je kiezen voor het type licht. Zo heb je wit, wit spectrum en kleur. 

Ikea tradfri GU10

Een veel gekozen product is de Ikea tradfri GU10 spot. De GU10 spot vervangt de traditionele spot en is verkrijgbaar in de optie dimbaar warm wit en dimbaar wit spectrum. 

Ikea smart lamp E27

Met deze E27 slimme led lamp vervang je elke gloeilamp met een grote (E27) fitting. Ook deze lichtbron is verkrijgbaar in dezelfde opties als de GU10 lamp. Ook is er een slimme decoratieve lamp in bruin helder glas beschikbaar met een E27 fitting. 

E14 lamp

De E14 lichtbron van Ikea tradfri is alleen verkrijgbaar in het type kleur. 

Alle Ikea smart home producten zijn duurzaam. De slimme verlichting van Ikea is dan ook alleen verkrijgbaar met led technologie. Een Ikea smart light plaats je net als alle andere lichtbronnen met een fitting. Het bedienen doe je met een schakelaar of wanneer je een verbindingshub hebt met de Ikea Home smart app. 

Ikea tradfri hub

Wanneer je echt wilt beginnen aan een Ikea smart home kies je voor de tradfri hub. Deze speciaal ontworpen hub sluit je aan op je netwerk om al je tradfri producten te kunnen bedienen met je smartphone. Naast het koppelen van Ikea’s slimme verlichting kun je ook andere Ikea smart home producten aansluiten op de trafdri hub. De tradfri hub is het centrum van je Ikea smart home en zorgt voor de samenwerking tussen al je slimme apparaten. De Ikea tradfri verbindingshub is los verkrijgbaar, maar ook als set met lampen en een schakelaar. Let op, want voor de installatie van de hub heb je altijd een besturingseenheid nodig zoals een schakelaar.

Home smart app

Na aansluiten van de de hub kun je je Ikea verlichting bedienen met de Home smart app op je smartphone. Deze app is zowel voor iOS als Android beschikbaar. In de app kun je je aangesloten lampen naar wens bedienen. Ook het toevoegen van nieuwe smart lampen of accessoires doe je eenvoudig in dezelfde app. Hiernaast kun je ook tijdsschakelaars maken en andere voorkeuren opgeven. De bediening van de Ikea lampen kan alleen met de Home smart app wanneer je ook een hub hebt.

Ikea tradfri GU10

Spotjes zijn in veel huishoudens favoriet en ook verkrijgbaar als je kiest voor Ikea tradfri. De Ikea trafdri GU10 spotjes zijn verkrijgbaar in 2 soorten. De GU10 wit spot is alleen te dimmen en met de wit spectrum lamp met GU10 fitting kun je kiezen uit verschillende wit tinten. Zo schakel je eenvoudig van koel wit naar warm wit. De GU10 spots zijn eenvoudig te plaatsen in bestaande armaturen en kun je verbinden met de Ikea gateway.

Accessoires

Naast een uitgebreid assortiment aan slimme verlichting biedt Ikea ook accessoires aan. De slimme accessoires kun je gebruiken als ondersteuning van je slimme Ikea verlichting. Er zijn schakelaars en dimmers beschikbaar om je verlichting mee te bedienen. Maar ook een bewegingssensor om je lampen te automatiseren. Voor het koppelen van de bewegingssensor heb je wel een tradfri hub nodig.