philips hue bewegingssensor ban

Philips hue bewegingssensor

Het gemak van de Philips hue bewegingssensor realiseer je je pas wanneer je er een hebt. De Philips hue motion sensor kun je namelijk overal plaatsen en zelf aangeven welke lampen er wanneer moeten gaan branden. Met een Philips hue bewegingssensor automatiseer je veel van je verlichting. Het instellen van de scènes en routines doe je in de hue app. Net als het de gevoeligheid van de beweging en daglicht sensor. De motion sensor werkt op batterijen en is d.m.v. een magnaat over te plaatsen.

Automatiseer je verlichting met een Philips hue bewegingssensor

Scène kiezen

De basis van je Philips hue verlichting is het maken van scènes. Een Philips hue scène maken doe je in de app op je smartphone of tablet en kun je dan gebruiken voor verschillende accessoires, zoals de Philips hue bewegingssensor. Bij het instellen van de sensor kun je kiezen in welke kamer of zone de bewegingssensor gebruikt wordt en welke scène geactiveerd moet worden bij beweging. Ook kun je instellen op welke tijdstippen er wat moet gebeuren en hoe lang een scène geactiveerd moet blijven. Wanneer de sensor geen beweging meer detecteert kun je aangeven wat er met je slimme lampen moet gebeuren. De Philips hue motion sensor beschikt over veel mogelijkheden.

Philips hue bewegingssensor instellen

De Philips hue bewegingssensor detecteert niet alleen beweging, maar heeft ook een daglicht sensor. Wanneer er voldoende daglicht aanwezig is in de ruimte zullen de gekoppelde lampen ook niet gaan branden. De gevoeligheid van de daglicht sensor kun je instellen in de hue app. Naast de daglicht gevoeligheid kun je ook de bewegingsgevoeligheid instellen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt of een Philips hue motion sensor gericht hebt naar een raam. Zo voorkom je inschakeling van je slimme lampen als er iemand buiten langs loopt. Na een aantal keren veranderen van gevoeligheid zul je merken welke instellingen het beste bij de ruimte past. 

Hue bewegingssensor overal in huis

De Philips hue bewegingssensor is draadloos en werkt op een batterijvoeding. De motion sensor heeft zelfs een ingebouwde magneet zodat je hem bijvoorbeeld op de koelkast kunt plakken. Het is soms even zoeken naar welke hoek je hem moet draaien voor het beste resultaat. Met de Philips hue bewegingssensor activeer je de slimme lampen bij beweging en stel je zelf in wanneer ze weer moeten uitschakelen. Voor het gebruiken van de Philips hue motion sensor is wel een hue bridge vereist. Zonder bridge kun je geen lampen koppelen aan de sensor. 

Koop vandaag nog een Philips hue motion sensor

Fan van slimme verlichting?