Philips hue bewegingssensor

Het gemak van de Philips hue bewegingssensor realiseer je je pas wanneer je er een hebt. De Philips hue motion sensor kun je namelijk overal plaatsen en zelf aangeven welke lampen er wanneer moeten gaan branden. Met een Philips hue bewegingssensor automatiseer je veel van je verlichting. Het instellen van de scènes en automatiseringen doe je in de hue app. Net als de gevoeligheid van beweging en de daglicht sensor. De motion sensor werkt op batterijen en is d.m.v. een magneet over te plaatsen. Niet alleen voor binnen is er een motion sensor beschikbaar. Met de outdoor bewegingssensor kun je ook je Philips hue buitenverlichting schakelen.

BEKIJKEN

Philips hue bewegingssensor motion sensor hue

Automatiseer je verlichting met een bewegingssensor

Scène kiezen

De basis van je Philips hue verlichting is het maken van scènes. Een Philips hue scène maken doe je in de app op je smartphone of tablet en kun je dan gebruiken voor verschillende accessoires, zoals de Philips hue bewegingssensor. Bij het instellen van de sensor kun je kiezen in welke kamer of zone de bewegingssensor gebruikt wordt en welke scène geactiveerd moet worden bij beweging. Ook kun je instellen op welke tijdstippen er iets moet gebeuren en hoe lang een scène geactiveerd moet blijven. Wanneer de sensor geen beweging meer detecteert kun je aangeven wat er met je slimme lampen moet gebeuren. De Philips hue motion sensor beschikt over veel mogelijkheden.

Philips hue motion sensor instellen

De Philips hue bewegingssensor detecteert niet alleen beweging, maar heeft ook een daglicht sensor. Wanneer er voldoende daglicht aanwezig is in de ruimte zullen de gekoppelde lampen niet inschakelen bij beweging. De gevoeligheid van de daglicht sensor kun je instellen in de hue app. Naast de daglicht gevoeligheid kun je ook de bewegingsgevoeligheid instellen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt of een Philips hue motion sensor gericht hebt naar een raam. Zo voorkom je inschakeling van je slimme lampen als er iemand buiten langs loopt. Na een aantal keren veranderen van gevoeligheid zul je merken welke instelling het beste bij de ruimte past. 

Plaats de sensor overal in huis

De Philips hue bewegingssensor is draadloos en werkt op een batterijvoeding. De motion sensor heeft zelfs een ingebouwde magneet zodat je hem bijvoorbeeld op de koelkast kunt plakken. Het is soms even zoeken naar welke hoek je hem moet draaien voor het beste resultaat. Met de Philips hue bewegingssensor activeer je de slimme lampen bij beweging en stel je zelf in wanneer ze weer moeten uitschakelen. Voor het gebruiken van de Philips hue motion sensor is wel een Philips hue bridge vereist. Zonder bridge kun je geen lampen koppelen aan de sensor. 

Philips hue motion sensor achterkant

Philips hue outdoor sensor

Het assortiment van hue wordt regelmatig verder uitgebreid. Zo komen er ook steeds meer Philips hue outdoor producten op de markt, waaronder de Philips hue outdoor sensor. Deze motion sensor is gemaakt voor buitengebruik en is waterdicht. Een mooie toevoeging om je tuinverlichting volledig te automatiseren en om ongenodigde gasten te weren. De behuizing van de Philips hue outdoor sensor is zwart en kan door de meegeleverde bevestigingsmaterialen overal naar wens geplaatst worden. Zelfs het plaatsen in een hoek of op een hoek is mogelijk. De outdoor motion sensor koppel je aan de Philips hue bridge. Je hoeft niet bang te zijn dat de afstand tussen de bridge en de outdoor sensor te groot is. Elke hue lamp deelt namelijk opnieuw het signaal om grote afstanden te kunnen overbruggen. Meer weten? Check eens: Hoe werkt Philips hue.

philips hue outdoor sensor

Koop vandaag nog een Philips hue motion sensor

Instellen van de sensor

In de Philips hue app kun je werkelijk alles instellen. Zo kun je scenes maken, Hue lampen toevoegen en de Philips hue bewegingssensor instellen. Het instellen van de motion sensor is erg makkelijk. Wanneer je voor het eerst een sensor plaatst en die wilt instellen is het goed om een aantal dingen te testen, zoals de gevoeligheid voor beweging en de lichtsensor. Beide kunnen in elke ruimte anders reageren. Door te testen wat het beste werkt haal je het meeste uit je hue bewegingssensor.

Dag en nacht routines

Bij het instellen van de Philips hue bewegingssensor kun je 2 tijdsloten gebruiken. Een tijdslot voor overdag en een slot voor ’s avonds of ’s nachts. Zo kun je dus je lampen op bepaalde tijden anders laten reageren op beweging. Een enkel nachtlampje voor ’s nachts bijvoorbeeld en meerdere lampen voor overdag. Wanneer je niet voldoende hebt aan 2 tijdsloten kun je ook binnen hue labs de “Three times is a charm” formula gebruiken. Dit geeft je een extra tijdslot om in te stellen.

Philips hue bewegingssensor specs

De hue bewegingssensor kun je op verschillende plekken plaatsen. Doordat de motion sensor een compact formaat heeft valt hij nauwelijks op. De sensor is aan de voorkant voorzien van een bewegingssensor, lichtsensor, thermometer en klein LED lampje. Het formaat van de sensor is 62mm x 62mm x 28mm.  Een klein formaat voor een apparaat waar je heel veel uit kunt halen.

Philips hue bewegingssensor afmetingen

Meer mogelijkheden met Hue Labs

Binnen Philips hue Labs vind je Formula’s waarmee je nog meer uit je hue motion sensor kunt halen. Zo kun je met “Three times is a charm” een derde tijdslot gebruiken of met de formula “Sensor couple” kun je twee sensoren gebruiken in dezelfde ruimte. Erg handig wanneer de ruimte te groot is voor een enkele hue motion sensor. Er worden ook steeds meer formula’s toegevoegd die je kunt gebruiken.

FAQ Philips hue bewegingssensor

Kan ik meerdere hue bewegingssensoren gebruiken?

Wanneer je meerdere Philips hue bewegingssensoren wilt gebruiken kun je ze installeren op de Philips hue bridge. Ook twee sensoren gebruiken in dezelfde ruimte met dezelfde lampen is mogelijk. Hiervoor moet je de Formula “Sensor couple” gebruiken in Hue Labs. In de hue app onder accessoires kun je alles per motion sensor naar wens instellen.

Is er ook een hue motion sensor voor buiten?

Ook voor je hue buitenverlichting is er een bewegingssensor verkrijgbaar. De hue outdoor motion sensor is water en stof dicht en kun je overal in je buitenruimte plaatsen. Ook de outdoor sensor werkt op batterijen en kun je instellen in de hue app.

Hoe werkt de hue bewegingssensor?

Een bewegingssensor van hue plaats je volledig draadloos in de ruimte waar je hem wilt gebruiken. In de app kun je de sensor naar wens instellen en aangeven wat er moet gebeuren als er beweging wordt waargenomen. Zodra er beweging wordt waargenomen zullen de ingestelde lampen inschakelen.