philips hue bewegingssensor

Philips hue bewegingssensor

Het gemak van de Philips hue bewegingssensor realiseer je je pas wanneer je er een hebt. De Philips hue motion sensor kun je namelijk overal plaatsen en zelf aangeven welke lampen er wanneer moeten gaan branden. Met een Philips hue bewegingssensor automatiseer je veel van je verlichting. Het instellen van de scènes en routines doe je in de hue app. Net als de gevoeligheid van beweging en de daglicht sensor. De motion sensor werkt op batterijen en is d.m.v. een magnaat over te plaatsen.

Automatiseer je verlichting met een bewegingssensor

Scène kiezen

De basis van je Philips hue verlichting is het maken van scènes. Een Philips hue scène maken doe je in de app op je smartphone of tablet en kun je dan gebruiken voor verschillende accessoires, zoals de Philips hue bewegingssensor. Bij het instellen van de sensor kun je kiezen in welke kamer of zone de bewegingssensor gebruikt wordt en welke scène geactiveerd moet worden bij beweging. Ook kun je instellen op welke tijdstippen er wat moet gebeuren en hoe lang een scène geactiveerd moet blijven. Wanneer de sensor geen beweging meer detecteert kun je aangeven wat er met je slimme lampen moet gebeuren. De Philips hue motion sensor beschikt over veel mogelijkheden.

Philips hue motion sensor instellen

De Philips hue bewegingssensor detecteert niet alleen beweging, maar heeft ook een daglicht sensor. Wanneer er voldoende daglicht aanwezig is in de ruimte zullen de gekoppelde lampen ook niet gaan branden. De gevoeligheid van de daglicht sensor kun je instellen in de hue app. Naast de daglicht gevoeligheid kun je ook de bewegingsgevoeligheid instellen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt of een Philips hue motion sensor gericht hebt naar een raam. Zo voorkom je inschakeling van je slimme lampen als er iemand buiten langs loopt. Na een aantal keren veranderen van gevoeligheid zul je merken welke instellingen het beste bij de ruimte past. 

Plaats de sensor overal in huis

De Philips hue bewegingssensor is draadloos en werkt op een batterijvoeding. De motion sensor heeft zelfs een ingebouwde magneet zodat je hem bijvoorbeeld op de koelkast kunt plakken. Het is soms even zoeken naar welke hoek je hem moet draaien voor het beste resultaat. Met de Philips hue bewegingssensor activeer je de slimme lampen bij beweging en stel je zelf in wanneer ze weer moeten uitschakelen. Voor het gebruiken van de Philips hue motion sensor is wel een Philips hue bridge vereist. Zonder bridge kun je geen lampen koppelen aan de sensor. 

Philips hue motion sensor achterkant

Philips hue outdoor sensor

Het assortiment van hue wordt regelmatig verder uitgebreid. Zo komen er ook steeds meer Philips hue outdoor producten op de markt, waaronder de Philips hue outdoor sensor. Deze motion sensor is gemaakt voor buitengebruik en is waterdicht. Een mooie toevoeging om je tuinverlichting volledig te automatiseren en om ongenodigde gasten te weren. De behuizing van de Philips hue outdoor sensor is zwart en kan door de meegeleverde bevestigingsmaterialen overal naar wens geplaatst worden. Zelfs het plaatsen in een hoek of op een hoek is mogelijk. De outdoor motion sensor koppel je aan de Philips hue bridge. Je hoeft niet bang te zijn dat de afstand tussen de bridge en de outdoor sensor te groot is. Elke hue lamp deelt namelijk opnieuw het signaal om grote afstanden te kunnen overbruggen. Meer weten? Check eens: Hoe werkt Philips hue.

philips hue outdoor sensor

Koop vandaag nog een Philips hue motion sensor