Hue heeft een aantal inbouwspots in zijn assortiment, waaronder de Philips hue centura. De prachtige centura spots worden standaard geleverd met een white & color ambiance GU 10 lamp en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren armatuur. Naast de kleur van de armatuur kun je ook kiezen uit de vorm. Er zijn ronde en vierkantje Philips hue centura inbouwspots beschikbaar. Net als alle andere Philips hue lampen kun je de centura spot koppelen aan de bridge.

Meer weten over de color & white ambiance inbouwspot?

Philips hue centura

De slimme centura inbouwspot is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maar elk type is even slim. De slimme technologie van de centura zit namelijk verwerkt in de meegeleverde color & white ambiance GU10 lamp. Zo kun je deze inbouwspot altijd koppelen aan een Philips hue bridge of bedienen via bluetooth. De hue centura inbouwspots zijn perfect om te gebruiken in elke droge ruimte, zoals een woonkamer, keuken of slaapkamer. Ze geven een mooi egaal licht. De spot kan in verschillende kleuren branden, maar heeft ook alle wittinten waar je uit kunt kiezen.

Hue centura vormen

Iedereen geeft een eigen draai aan zijn interieur. Dit kan ook wanneer je kiest voor Philips hue inbouwspots. Er zijn namelijk verschillende inbouwspots verkrijgbaar in verschillende vormen armatuur. Bij de centura kun je kiezen uit rond en vierkant. Afhankelijk van je eigen interieur kun je de vorm kiezen die er het beste bij past. Het combineren van beide vormen is natuurlijk ook mogelijk. Behalve de vorm en kleur van de armatuur zijn er verschillen in de centura. Allemaal zijn ze even slim en te koppelen aan een hue bridge.

Kleuren armatuur

Wanneer je je favoriete armatuur vorm hebt gekozen wordt het tijd om te kiezen in welke kleur je de armatuur wilt bestellen. De Philips hue centura inbouwspot is namelijk in drie kleuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit zwart, wit of zilver. Zo heb je altijd de keus uit een kleur die het beste past in je interieur. De kleur is alleen van toepassing op de armatuur. Alle hue centura spots worden namelijk standaard geleverd met een color & white ambiance GU10 lamp.

Philips hue centura lamp

Standaard worden alle armaturen van Philips hue geleverd met een lichtbron. Bij de centura is dit een color & white ambiance GU10 spot. Een GU10 spot die je kunt bedienen via bluetooth of kunt koppelen aan je Philips hue bridge. De meegeleverde lichtbron kan een van de 16 miljoen kleuren aannemen of een van de vele wittinten. De color & white ambiance lampen van hue zijn de meest uitgebreide in het assortiment. Naast het kiezen van je favoriete kleur kun je de lampen ook naar wens dimmen.

Meer weten over de color & white ambiance inbouwspot?

centura inbouwspot afmetingen

Afmetingen en specificaties

Bij het plaatsen van inbouwspots zijn afmetingen belangrijk. Zeker bij het kiezen van Philips hue inbouwspots. De color & white ambiance GU10 lampen zijn namelijk iets hoger dan een standaard GU10 spot. De Philips hue centura inbouwspot heeft een diepte nodig van minimaal 100mm. De inbouwspot is namelijk 100 x 90 mm. Dit is de afmeting van de binnenarmatuur en geldt zowel voor de ronde als vierkante variant. Bij 4000 kelvin is de lichtopbrengst 350 lumen. Dit kun je vergelijken met een 50 watt halogeen spot. De stralingshoek is 45 graden en de hoek van het binnenarmtuur kun je enkele graden kantelen.

Type: Inbouwspot
Lichtbron: GU10
Variant: Color & white ambiance
Armatuur-vorm: Rond of vierkant
Armatuur-kleur: Zwart, zilver of wit

White ambiance

Alle Philips hue lichtbronnen zijn verkrijgbaar in 3 uitvoeringen, namelijk white, white ambiance & color & white ambiance. De hue centura inbouwspot wordt standaard geleverd met een color & white ambiance lichtbron. Wanneer je geen gebruik wilt maken van kleurverlichting is het zonde om de centura aan te schaffen. Er zijn  alternatieve hue inbouwspots beschikbaar die standaard geleverd worden met Philips hue white ambiance, zoals de Philips hue milliskin. Het verschil tussen de verschillende lampen is de kleur / wittint die ze kunnen branden. Bekijk dit artikel voor meer informatie over de verschillen.

Philips hue centura bluetooth

De nieuwe generatie Philips hue lampen worden standaard geleverd met bluetooth. Dit betekent dat een bridge niet meer noodzakelijk is om een hue lamp te kunnen gebruiken. Zo kun je tot 10 lampen bedienen via bluetooth, maar ben je wel veel beperkter qua mogelijkheden. Op een later moment een hue bridge aanschaffen en de bestaande lamp koppelen is altijd mogelijk. Bij twijfel kun je de verpakking raadplegen. In de rechterbovenhoek staat een bluetooth logo wanneer de lamp bluetooth heeft. Staat er geen bluetooth logo? Dan heeft de lamp deze functie ook niet.

Slimme inbouwspot nodig? Kies voor de centura spot.

Philips hue centura 3 pack

Philips hue centura 3-pack

De Philips hue centura inbouwspot is een gewilde lamp en wordt vaak gebruikt in meerdere ruimtes. Wanneer je meerdere centura inbouwspots nodig hebt kun je beter kijken naar bundelpakketten, zoals de Philips hue centura 3-pack. In dit soort pakketten vind je meerdere inbouwspots voor een lagere prijs. In een 3-pack vind je prijs dezelfde lamp, dan wanneer je deze los zou kopen. Het enige verschil is dat er 3 inbouwspots in plaats van 1 in de verpakking zit. Ook een 3-pack is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals vierkant of rond in het zwart, wit of zilver.

Philips hue bridge + 4 centura spots

Starten met Philips hue

Wanneer je nog geen Philips hue in huis hebt, maar hier wel aan wilt beginnen kun je dit ook doen met Philips hue centura inbouwspots. Je hebt verschillende mogelijkheden om te beginnen. Als je alleen centura spots wilt installeren kun je ervoor kiezen om een losse hue bridge aan te schaffen of ze via bluetooth te bedienen. Het combineren van de centura inbouwspots met een Philips hue starterspakket is ook mogelijk. Afhankelijk van het starterspakket kun je dan meerdere lampen in huis voorzien van een slimme lichtbron.