Philips hue dimmer switch nieuw model 2021

Het bedienen van je smart lampen van Philips hue doe je veelal met de app. Toch zijn er ook andere mogelijkheden om je lampen te bedienen. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar waarmee je de verlichting kunt schakelen en dimmen. De Philips hue dimmer switch is zo’n accessoire. Een praktisch vormgegeven afstandsbediening met meerdere knoppen, waarmee je eenvoudig je verlichting kunt bedienen. Naast het in- en uitschakelen kun je ook je verlichting dimmen. De Philips hue dimmer switch wordt standaard geleverd inclusief backplate waar je de afstandsbediening magnetisch op kunt bevestigen.

Schakel en dim eenvoudig al je slimme lampen

Philips hue dimmer switch instellen

Een Philips hue dimmer switch wordt bij sommige Philips hue producten standaard meegeleverd. Je kunt dan met de dimmer switch rechtstreeks de lamp bedienen, zonder dat je een bridge nodig hebt. Wil je gebruikmaken van meer functies en de dimmer switch met meerdere lampen gebruiken, dan is het wel verstandig om deze te koppelen aan een hue bridge. In de app kun je de schakelaar toevoegen en hierna instellen wat er moet gebeuren bij het indrukken van de bovenste knop. Een Philips hue dimmer switch koppelen is heel eenvoudig, zowel aan een lamp als aan de bridge. 

Vier handige knoppen

De Philips hue dimmer switch beschikt over een 4-tal knoppen waarmee je de verlichting kunt bedienen. Met de bovenste knop schakel je de gekozen verlichting in. Wanneer de switch gekoppeld is aan een bridge kun je deze knop ook verder configureren en kamers en scènes toewijzen. Aan de hand van de aantal keren dat je de bovenste knop indrukt zal de verlichting gaan branden. Met de 2 middelste knoppen kun je de ingeschakelde verlichting dimmen of feller laten branden. En met de onderste button schakel je de verlichting weer uit.

Philips hue dimmer switch houder

De langwerpige Philips hue dimmer switch komt standaard met een magnetische houder. De praktische houder kun je aan de muur bevestigen. De houder kan op de muur geschroefd of geplakt worden. Doordat zowel de houder als de dimmer switch magnetisch is is het pakken en terugplaatsen van de switch erg eenvoudig. Het design van de backplate zorgt ervoor dat openingen in de muur worden afgesloten zonder nare randjes. De dimmer switch werkt volledig draadloos en krijgt zijn energie van de interne batterij. 

Kamer, zones, scenes en meer

Wanneer je de dimmer van Philips hue in combinatie met de bridge gebruikt ben je erg flexibel en kun je zelf aangeven wat je precies wilt schakelen. Zo kun je kiezen uit alle lampen, kamers, zones en scenes. Een aantal Philips hue scenes maken voordat je begint aan het instellen is wel aan te raden. Zo haal je het maximale uit je dimmer switch. Ook kun je andere functies toewijzen aan de bovenste knop. In de hue labs omgeving vind je verschillende formules. Zo kun je bijvoorbeeld de Philips hue bewegingssensor tijdelijk uitschakelen. 

Nieuw model – 2021

De vertrouwde dimmer switch van Philips hue gaat al een aantal jaren mee. Sinds januari heeft hue afstandsbediening een update gekregen. Zo is de vormgeving aangepast en is de bediening nog innovatiever. Waar de vorige hue dimmer switch bestond uit vier losse knoppen heeft het nieuwe model een drie fysieke buttons, waarvan de middelste een grote dim button. Verder is de backplate aangepast, zodat de switch beter over de uitsparing past van een verwijderde wandschakelaar. Het instellen en gebruiken is even eenvoudig gebleven met behulp van de Philips hue app. Door rond afgewerkte hoeken oogt de dimmer ook wat eleganter.

Philips hue dimmer switch new model

Schakelen en dimmen van je verlichting zoals je gewend bent