Philips hue dimmer switch en houder

Het bedienen van je smart lampen van Philips hue doe je veelal met de app. Toch zijn er ook andere mogelijkheden om je lampen te bedienen. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar waarmee je de verlichting kunt schakelen en dimmen. De Philips hue dimmer switch is zo’n accessoire. Een praktisch vormgegeven afstandsbediening met 4 knoppen, waarmee je eenvoudig je verlichting kunt bedienen. Naast het in- en uitschakelen kun je ook je verlichting dimmen.

Schakel en dim eenvoudig al je slimme lampen

Philips hue dimmer switch instellen

Een Philips hue dimmer switch wordt bij sommige Philips hue producten standaard meegeleverd. Je kunt dan met de dimmer switch rechtstreeks de lamp bedienen, zonder dat je een bridge nodig hebt. Wil je gebruikmaken van meer functies en de dimmer switch met meerdere lampen gebruiken, dan is het wel verstandig om deze te koppelen aan een hue bridge. In de app kun je de schakelaar toevoegen en hierna instellen wat er moet gebeuren bij het indrukken van de bovenste knop.

Vier handige knoppen

De Philips hue dimmer switch beschikt over een 4-tal knoppen waarmee je de verlichting kunt bedienen. Met de bovenste knop schakel je de gekozen verlichting in. Wanneer de switch gekoppeld is aan een bridge kun je deze knop ook verder configureren en kamers en scènes toewijzen. Aan de hand van de aantal keren dat je de bovenste knop indrukt zal de verlichting gaan branden. Met de 2 middelste knoppen kun je de ingeschakelde verlichting dimmen of feller laten branden. En met de onderste button schakel je de verlichting weer uit.

Philips hue dimmer switch houder

De langwerpige Philips hue dimmer switch komt standaard met een magnetische houder. De praktische houder kun je aan de muur bevestigen. Doordat zowel de houder als de dimmer switch magnetisch zijn is het pakken en terugplaatsen van de switch erg eenvoudig. De dimmer switch werkt volledig draadloos en krijgt zijn energie van de interne batterij.

Kamer, zones, scenes en meer

Wanneer je de dimmer van Philips hue in combinatie met de bridge gebruikt ben je erg flexibel en kun je zelf aangeven wat je precies wilt schakelen. Zo kun je kiezen uit alle lampen, kamers, zones en scenes. Een aantal Philips hue scenes maken voordat je begint aan het instellen is wel aan te raden. Zo haal je het maximale uit je dimmer switch. Ook kun je andere functies toewijzen aan de bovenste knop. In de hue labs omgeving vind je verschillende formules. Zo kun je bijvoorbeeld de Philips hue bewegingssensor tijdelijk uitschakelen. 

Schakelen en dimmen van je verlichting zoals je gewend bent