Philips hue led strip

Voor fans van energiezuinige verlichting en de Philips hue Lampen is er de Philips hue led strip. Met de Philips hue lightstrip plus van 2 meter lang kun je eenvoudig je hele woning verlichten, zonder dat je overal lampen neer hoeft te zetten of op hoeft te hangen. De Philips hue led strip kun je werkelijk overal plaatsen. Onder de bank, de keuken of rond de televisie. De lightstrip is 2 meter lang en daarbij kun je verschillende uitbreidingen krijgen met een lengte van 1 meter. De maximale lengte van de strip, met uitbreidingen, is 10 meter. Je kunt de lightstrips bedienen op verschillende manieren. Belangrijk is dat je hiervoor wel eerst de Philips hue bridge aansluit, deze zit in het starterspakket of is los verkrijgbaar. Hierna hoef je simpelweg alleen nog maar de app te downloaden en je kunt van start.

Philips hue led strip v4

Verlicht al je donkere hoeken in huis met een lightstrip

Laat je huis leven

De Philips hue led strip heeft in totaal 16 miljoen kleuren welke je kunt instellen met de Philips hue app. Hieronder vallen ook alle tinten wit, van warm wit tot daglicht wit. Je kunt alle kanten op. Creëer je eigen sfeer in huis door zelf de kleuren te bepalen. De lichtopbrengst van de strips maakt dat je deze kunt gebruiken voor zowel decoratieve verlichting als voor een functioneel licht. Je kunt het licht dimmen en instellen op een warme kleur, zodat je een decoratieve sfeer creëert voor in je woonkamer of in de keuken.

Ook kun je een fel licht instellen en deze gebruiken wanneer je thuis aan het werk bent. Bijzonder aan de Philips hue led strip is de mogelijkheid om deze te synchroniseren met je favoriete muziek voor een kleurrijk spektakel. De lichtshow versterkt de sfeer van je muziek en loopt synchroon, zo kom je pas echt in de juiste stemming.

Philips hue led strip 2 meter

Standaard wordt de Philips hue led strip 2 meter verkocht met een voeding. De lightstrip kun je eenvoudig op maat knippen wanneer je te veel hebt aan 2 meter. Dit kan om de 33 centimeter. Als je een langer stuk nodig hebt kun je de 2 meter lightstrip eenvoudig uitbreiden met elke keer een meter verlengstuk. De Philips hue 1 meter verlengstukken worden geleverd met een connector. Het is niet mogelijk om de lightstrip plus 2 meter te gebruiken als verlenging. Dit komt doordat deze is voorzien van een voeding.

Je kunt maximaal acht extra Philips hue led strip 1 meter uitbreidingen aansluiten op een enkele voeding. In totaal kun je dus 10 meter lightstrip binnenshuis gebruiken van Philips hue. Voor het bedienen van een lightstrip is een bridge noodzakelijk. Na koppelen aan de bridge kun je de volledige strip bedienen met de app op je smartphone of een accessoire die compatible is met hue. 

hue outdoor led strip

Outdoor led strip

Met de komst van slimme outdoor verlichting laat je ook je buitenomgeving kleuren. Door de perfecte samenwerkingen met de binnen en buitenlampen wordt de verlichting een geheel. Ook voor buiten is er een lightstrip beschikbaar, de Philips hue outdoor led strip. Deze strip is waterdicht en verkrijgbaar in 2 of 5 meter lengte. Ook de outdoor lightstrip beschikt over de Color & White ambiance kleuren en wittinten. Standaard zit er een waterdichte voeding bij de outdoor lightstrip. De strip voor buiten is erg flexibel en laat zich eenvoudig vormen en buigen. Ideaal voor het creëren van een bepaald patroon. Door de speciale coating geeft de outdoor lightstrip een diffuus lichteffect. Hierdoor is het ook mogelijk om de strip in het zicht te plaatsen zonder dat dit als storend ervaren wordt.

Philips hue lightstrip montage

Wat de Philips hue lightstrip ook erg aantrekkelijk maakt, is de eenvoudige montage van de strips. Je knipt de lightstrip gemakkelijk op maat en dankzij de plakstrip plak je het led licht regelrecht op de juiste plaats. Zo kun je hem dus overal hangen waar je wilt. De lightstrips werken naadloos samen met je overige Philips hue verlichting. Bestel de Philips hue led strip nu online en geniet van je kleurrijke, sfeervolle woning.

Philips hue led strip starter kit

Om de Philips hue lightstrip te kunnen gebruiken is een hue bridge aan te raden. De bridge is het centrum van je verlichting en zorgt ervoor dat alle lampen samenwerken en te bedienen zijn met je smartphone.  De nieuwste Philips hue led strip heeft ook bluetooth, hierdoor is een bridge niet meer noodzakelijk. Er is geen Philips hue led strip starter kit beschikbaar met een led strip en bridge. Toch bieden veel webwinkels speciaal samengestelde pakketten aan waar je dit als bundel kunt kopen tegen een gereduceerd tarief. Als je wilt starten met hue en alleen gebruik wilt maken van lightstrips kun je het beste hier eens kijken. Op een later moment extra lampen en strips toevoegen is altijd mogelijk.

Philips hue lightstrip veelgestelde vragen

Om de hoeveel centimeter kan ik de hue led strip inkorten?

Het is mogelijk om de Philips hue led strip om de 33 centimeter in te korten. Op de strip wordt met een knipsymbool aangegeven waar de kniplijn zit. Voor het inkorten van de strip heb je alleen een schaar nodig.

Is de lightstrip ook verkrijgbaar in alleen white of white ambiance?

Alle verkrijgbare Philips hue lightstrips zijn in de White & Color ambiance uitvoering. Wanneer je geen gebruik wilt maken van kleuren en uitsluitend wittinten wilt gebruiken kun je dit in de app instellen.

Kan ik een stuk afgeknipt hue led strip hergebruiken?

Bij de nieuwste Philips hue lightstrips met bluetooth ondersteuning zijn ook de afgeknipte stukken her te gebruiken. In de beschrijving van de led strip kun je precies lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Als je een ouder type strip wilt inkorten en hergebruiken kun je dit doen met verschillende connectoren die dit wel mogelijk maken. Deze connectoren worden ook wel litcessory genoemd.

Zijn er ook hue led strips met bluetooth beschikbaar?

De nieuwste Philips hue lightstrips beschikken ook over bluetooth. Dit maakt het gebruik in combinatie met een bridge niet meer noodzakelijk. De ligthstrip met bluetooth kun je bedienen met de speciale bluetooth app.

Welke Philips hue lightstrips zijn er verkrijgbaar?

Er zijn 4 soorten Philips hue lightstrips verkrijgbaar, twee voor binnen en twee voor buiten.

Lightstrip plus 2 meter (binnen)
Lightstrip plus 1 meter uitbreiding (binnen)

Lightstrip outdoor 2 meter (buiten)
Lightstrip outdoor 5 meter (buiten)

De lightstrips worden inclusief voeding geleverd, behalve de 1 meter uitbreiding. De uitbreiding wordt geleverd met een connector om de led strips met elkaar te kunnen verbinden.

Kan ik een uitbreiding van 1m rechtstreeks op een voeding aansluiten?

Het is helaas niet mogelijk om een Philips hue lightstrip uitbreiding van 1 meter rechtstreeks op een voeding van een basisset aan te sluiten.

Hoe lang is de stroomkabel van de led strip?

De stroomkabel van de led strip heeft een lengte van 250cm. Dit is de lengte van de adapter tot het verbindingsdoosje. Deze lengte is van toepassing op de allernieuwste Philips hue lightstrip (v4) met bluetooth.

Met hoeveel meter kan ik de Philips hue ledstrip uitbreiden?

De basisset van 2 meter kun je uitbreiden met 8 meter extra lightstrip uitbreiding. In totaal is de maximale lengte van de ledstrip dus uit te breiden tot 10 meter.

Welke lengtes zijn er beschikbaar voor het verlengen van de hue led strip?

Naast de basisset met de 2 meter lightstrip is er ook een uitbreidingsstrip verkrijgbaar, de Philips hue lightstrip plus. Deze uitbreiding is alleen verkrijgbaar in een lengte van 1 meter.

Kleur je huis met een Philips hue led strip