Philips hue smart button

De verlichting van Philips hue kun je op verschillende manieren bedienen. De meeste mensen maken het liefste gebruik van de hue app en maken automatiseringen. In sommige gevallen kan het handig zijn om een fysieke schakelaar of knop te hebben om de hue lampen te bedienen. Een mooi accessoire die je hierbij kan helpen is de Philips hue smart button. Een compacte knop die je helemaal naar wens kunt programmeren in de app. De hue smart button wordt standaard geleverd met een magnetische backplate wanneer je de knop op een standaard plek wilt bevestigen.

Interesse in een Philips hue smart button?

Philips hue smart button instellen

De kleine Philips hue smart button zit vol met functies die je in de hue app kunt configureren. Na de installatie van de smart button kun je aan de slag. In de app kun je instellen wat je slimme verlichting moet gaan doen wanneer je de knop eenmaal indrukt binnen een bepaalde tijd en wat je geselecteerde lampen gaan doen wanneer je de button ingedrukt houdt. Je bent flexibel in het kiezen van de kamers en zones waar je de smart button wilt gebruiken. Het instellen van hue knop kun je ook met smarthome oplossingen doen, zoals Apple Homekit en Google Home. De knop is ideaal in ruimtes waar je liever niet je smartphone gebruikt om je verlichting te bedienen.

Bruikbaar in elke ruimte

Het hebben van een schakelaar kan ik veel situaties best handig zijn. Met een Philips hue smart button maak je dit mogelijk in elke ruimte van je huis. De kleine knop kun je namelijk plaatsen waar jij dit wilt. De hue smart button heeft een magneet en bevestig en verwijder je eenvoudig. Wanneer je de smart button wilt gebruiken op een standaard plek kun je de meegeleverde baseplate gebruiken. De baseplate kun je met schroeven aan de wand bevestigen of op een elektra inbouwdoos. Makkelijker is het om de baseplate te bevestigen met de plakstrips op de achterkant. Heb je een andere plek waar je de hue smart button wilt gebruiken? Dan kun je er ook voor kiezen om de kleine magneet op te hangen en hier je smart knop te plaatsen.

hue smart button slaapkamer

Hue smart button volledig draadloos

Het mooie van de Philips hue accessoires is dat ze volledig draadloos zijn. Alle accessoires maken namelijk gebruik van een batterij om te kunnen functioneren. Dit is bij de Philips hue smart button ook het geval. Het gebruik van een batterij in de button maakt het ook mogelijk dat je de knop werkelijk op elke plek in huis kunt gebruiken. Ook voor het gebruik in meerdere kamers is de smart knop geschikt. De kleine schakelaar neem je namelijk overal mee naartoe.

Je smart lampen op een slimme manier bedienen?

hue bridge product

Hue smart button koppelen aan een bridge

Om het maximale uit je slimme Philips hue verlichting te halen kun je het beste een hue bridge installeren. Met een bridge kun je onder andere je lampen buitenshuis bedienen en koppelen aan een smarthome assistant. Een Philips hue smart button kun je ook koppelen aan dezelfde bridge voor perfecte bediening. De installatie en configuratie doe je eenvoudig in de app. Hierna kun je je lampen naar wens bedienen. Wanneer je geen bridge hebt, maar wel een hue smart knop wilt gebruiken is dit ook mogelijk via bluetooth.

hue starter kit smart button

Starterspakketten met hue smart button

Wanneer je goed wilt starten met hue kun je het beste kiezen voor een Philips hue starter kit. Een starter kit heeft alles wat je nodig hebt, zoals enkele lampen en een bridge. Sommige starterspakketten zijn inclusief een smart button. Bij het kiezen van een pakket moet je rekening houden met het type lamp. Er zijn meerdere soorten hue lampen verkrijgbaar. De lampen zijn verdeeld in 3 categorieën, namelijk white, white & color ambiance en Philips hue white ambiance.

Philips hue dimmer switch nieuw model 2021

Andere hue schakelaars

Naast de slimme knop van hue zijn er ook andere hue schakelaars verkrijgbaar waarmee je je slimme lampen kunt bedienen. Philips hue heeft zelf een aantal slimme schakelaars in het assortiment, maar ook andere fabrikanten maken schakelaars onder de naam “Friends of Hue”. De meest gebruikte smart schakelaar is de Philips hue dimmer switch. De dimmer switch heeft 4 fysieke knoppen om je hue lampen te schakelen. Als je je huidige standaard wandschakelaars wilt blijven gebruiken met hue lampen kun je het beste kijken naar een hue switch module. Deze plaats je achter je standaard wandschakelaar en maakt hem slim.

Nieuwe Philips hue producten nodig?