philips hue smart plug bluetooth

Philips hue smart plug – slimme stekker

De Philips hue smart plug is een slimme stekker waarmee je andere, niet Philips hue lampen, slim kunt maken. Na het aansluiten van een gewone lamp met de slimme stekker van Philips hue bedien je deze net als andere verlichting met de hue app. De slimme stekker kun je aansluiten op de Philips hue bridge, maar beschikt ook over bluetooth. Hierdoor is een bridge niet noodzakelijk. Met de smart plug plaats je elke simpele lamp in het Philips hue systeem. Met een slimme stekker haal je nog meer uit je verlichting in huis.

Maak simpele lampen slim met de slimme stekker

Philips hue smart plug bedienen

Na de installatie van de smart plug kun je de aangesloten lamp net zo makkelijk bedienen als je andere smart lampen van hue. Wanneer je geen bridge hebt doe je dit met de hue bluetooth app. Je bent dan wel beperkt en kunt de slimme stekker dan alleen in- en uitschakelen. Eenmaal aangesloten op een bridge heb je meer functies. Je kunt dan gebruikmaken van timers en routines. Het dimmen van de aangesloten lamp is niet mogelijk met de slimme stekker. Als je de smart plug koppelt aan Apple homekit, Google Assistant of Amazon Alexa is stembediening ook mogelijk. Naast de slimme bediening is er ook een fysieke knop aanwezig op de behuizing. Deze kun je ook gebruiken voor het in- en uitschakelen van de aangesloten lamp.

Bedienen met hue accessoire

Philips hue verlichting kun je bedienen met de app of een accessoire, zoals de dimmer switch. Dit geldt ook voor de Philips hue smart plug. Zodra de slimme stekker is aangesloten op een hue bridge en is geconfigureerd kun je de smart plug koppelen aan een andere accessoire. Ook combinaties met ander Philips hue lampen is mogelijk. Het beste kun je dan een Philips hue scène maken. De slimme stekker werkt alleen als aan/uit schakelaar. Het is dus niet mogelijk om de felheid van de aangesloten lamp te bedienen. Een leuke en simpele toevoeging om niet slimme lampen toch smart te maken. Het is ook mogelijk om andere producten op de stekker aan te sluiten. 

Afmetingen en specificaties

De slimme stekker van Philips hue is klein van formaat en wordt onopvallend geplaatst tussen het stopcontact en de lamp. Met een afmeting van 5,1 x 5,1 x 8,4 cm is de stekker klein genoeg om overal te kunnen plaatsen. Doordat de stekker is voorzien van randaarde (type F) is hij overal te gebruiken in Nederland en in veel andere Europese landen. De slimme stekker is alleen verkrijgbaar in het wit.

Philips hue smart plug kopen

Door de slimme toepassing is de smart stekker een echte aanvulling op de hue verlichting. De installatie is uiterst eenvoudig en het instellen gaat net als alle andere hue lampen en accessoires. Wanneer je gebruikmaakt van een lamp met een stekker die geen Philips hue ondersteunt is de smart plug een aanwinst. Veel webwinkels, zoals Coolblue, Bol.com en MediaMarkt hebben de slimme stekker in hun assortiment. Soms is er ook een Philips hue aanbieding te vinden.

hue smart stekker in stopcontact

Veelgestelde vragen

Kan ik de smart plug ook buiten gebruiken?

De Philips hue smart stekker is niet gemaakt om buiten te gebruiken. De plug heeft namelijk een IP20 waarde. Dit betekent dat de stekker stofdicht is en niet geplaatst kan worden in vochtige ruimtes.

Is het mogelijk om te dimmen met de smart stekker?

Het is niet mogelijk om de aangesloten lamp(en) te dimmen. De hue stekker is gemaakt om verlichting waarvan je de lichtbron niet kunt vervangen toch slim te kunnen schakelen.

Kan ik de plug gebruiken met andere apparaten?

Het is mogelijk om andere apparaten op de stekker aan te sluiten. De stekker is ontworpen voor verlichting, maar ook te gebruiken met andere stekker electronica.

Moet ik een bridge hebben om de stekker te kunnen gebruiken?

Doordat de slimme stekker ook beschikt over bluetooth is een bridge niet nodig. De bediening van de stekker kan dus via bluetooth. Dit doe je met de speciaal ontworpen hue bluetooth app.

Maak al je lampen in huis smart