philips hue smart plug ban

Philips hue smart plug - slimme stekker

De Philips hue smart plug is een slimme stekker waarmee je andere niet Philips hue lampen slim kunt maken. Na het aansluiten van een gewone lamp met de slimme stekker van Philips hue bedien je deze net als andere verlichting met de hue app. De slimme stekker kun je aansluiten op de hue bridge, maar de smart plug beschikt ook over bluetooth. Hierdoor is een bridge niet noodzakelijk. Met de smart plug plaats je elke simpele lamp in je Philips hue systeem.

Maak simpele lampen slim met de smart plug

Philips hue smart plug bedienen

Na de installatie van de Philips hue smart plug kun je de aangesloten lamp net zo makkelijk bedienen als je andere verlichting van hue. Wanneer je geen hue bridge hebt doe je dit met de hue bluetooth app. Je bent dan wel beperkt en kunt de slimme stekker dan alleen in- en uitschakelen. Eenmaal aangesloten op een bridge heb je meer functies. Je kunt dan gebruikmaken van timers en routines. Het dimmen van de aangesloten lamp is niet mogelijk met de slimme stekker. Als je de smart plug koppelt aan Apple homekit, Google Assistant of Amazon Alexa is stembediening ook mogelijk. Naast de slimme bediening is er ook een fysieke knop aanwezig op de hue smart plug. Deze kun je ook gebruiken voor het in- en uitschakelen van de aangesloten lamp.

Bedienen met een andere hue accessoire

Philips hue verlichting kun je bedienen met de app of een accessoire, zoals de dimmer switch. Dit geldt ook voor de Philips hue smart plug. Zodra de slimme stekker is aangesloten op een hue bridge en is geconfigureerd kun je de smart plug koppelen aan een andere accessoire. Ook combinaties met ander Philips hue lampen is mogelijk. Het beste kun je dan een Philips hue scène maken. De smart stekker werkt alleen als aan/uit schakelaar. Het is dus niet mogelijk om de felheid van de aangesloten lamp te bedienen. 

Afmetingen en specificaties

De slimme stekker van Philips hue is klein van formaat en wordt onopvallend geplaatst tussen het stopcontact en de lamp. Met een afmeting van 5,1 x 5,1 x 8,4 cm is de stekker klein genoeg om overal te kunnen plaatsen. Doordat de stekker is voorzien van randaarde (type F) is hij overal te gebruiken in Nederland en in veel andere Europese landen. De slimme stekker is alleen verkrijgbaar in het wit.

Philips hue smart plug kopen

Door de slimme toepassing is de Philips hue smart stekker een echte aanvulling op de hue verlichting. De installatie is uiterst eenvoudig en het instellen gaat net als alle andere Philips hue lampen en accessoires. Wanneer je gebruikmaakt van een lamp met een stekker die geen Philips hue ondersteunt is de smart plug een aanwinst. Veel webwinkels, zoals Coolblue, Bol.com en MediaMarkt hebben de Philips hue smart plug in hun assortiment. Soms is er ook een Philips hue aanbieding van de slimme stekker.

Maak je complete verlichting slim met een hue smart plug

Fan van slimme verlichting?