Steeds meer mensen willen niet alleen slimme verlichting in de woonkamer, maar ook in andere delen van het huis. Philips heeft daarom ook een productlijn voor de badkamer uitgebracht, Philips Hue Adore. Een voorbeeld product is de Philips Hue Adore spiegel wandlamp. Een slimme spiegel en wandlamp die gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen.

De Philips Hue Adore spiegel is een slim verlichte spiegel die voorkomt dat er zich ongewenste schaduwen kunnen voordoen. Bovendien kan met de meegeleverde dimmer eenvoudig het juiste licht worden ingesteld. De badkamer is een vochtige ruimte, daarom zijn alle Philips Hue Adore producten IP44-gecertificeerd en dus vochtbestendig.

philips hue adore spiegel verlicht met dimmer

Philips hue adore badkamerverlichting

Philips heeft met Philips Hue Adore verschillende producten voor in de badkamer geïntroduceerd. Zo hoeven niet alleen producten in de woonkamer smart te zijn, maar kan men ook gebruik maken van slimme verlichting in vochtige ruimtes. Ook deze hue lampen zijn eenvoudig te koppelen aan de Philips hue bridge en zo dus overal te bedienen. Ook werken de Hue Adore producten samen met HomeKit, Google Assistant of Amazon Echo.

De Philips Hue Adore spiegel bijvoorbeeld is gemakkelijk draadloos te bedienen. Dat werkt aan de hand van de gebruiksklare meegeleverde dimmer. De dimmer hoeft verder niet te worden ingesteld, waardoor het mogelijk is deze te gebruiken zonder bekabelde installatie.

Bedienen met je stem

Je kunt Philips hue verschillende spraakcommando’s geven, wanneer deze gekoppeld is aan bijvoorbeeld Homekit, Google assistant of Amazon Alexa. Op die manier is het ook mogelijk om tegen de hue adore badkamerverlichting te praten. De vooraf ingestelde scènes kunnen makkelijk worden aangeroepen, wanneer je bijvoorbeeld je handen vol hebt en per stem de verlichting in jouw badkamer wilt veranderen. Het is wel belangrijk dat de gekoppelde assistant wel in de buurt is, zodat deze jouw opdracht kan horen.

philips hue adore plafondlamp

Geef jouw badkamer de juiste verlichting

Verlichting voor ieder moment

Het is niet prettig om wakker te worden met fel licht. Daarom is het mogelijk de badkamerproducten van hue naar wens te laten dimmen. In de ochtend besteden wij de meeste tijd in onze badkamer. Het is daarom belangrijk om hier gebruik te maken van de juiste lampen. Een zonsopkomst heeft een licht ratio van 22000K. Hetzelfde witte licht produceren de Philips Hue Adore producten, zodat men zonder al te veel problemen wakker kan worden.

Andersom is uiteraard ook mogelijk. Wanneer men op daguren voor de spiegel staat, wil men voldoende licht hebben. Daarom kan bijvoorbeeld de Philips Hue Adore spiegel licht tot maximaal 6500K produceren. Deze lichtsterkte is te vergelijken met normaal daglicht en dus erg prettig in gebruik.

Speciale momenten met Philips Hue Adore

Philips Hue Adore is ontwikkeld voor speciale momenten. Zo is het mogelijk met de slimme verlichting energie op te doen, of juist het licht te dimmen voor meer concentratie. Door het instellen van de juiste scenes voor het wakker worden, slapen gaan en normaal gebruik zul jij optimaal profiteren van de verlichting in jouw badkamer. Wil je toch snel de verlichting iets veranderen? Dan kan dit simpel met een spraakopdracht, Hue app of met de Hue dimmer. Zo is het mogelijk de felheid van het licht volledig zelf op afstand te regelen en is een wandschakelaar overbodig.

Alle Philips Hue Adore lampen bekijken

Verschillende situaties in de badkamer

De Philips Hue Adore serie is speciaal bedoeld voor verschillende situaties in de badkamer. Zo kan koel, helderwit daglicht zorgen voor de perfecte energieboost. Het is wetenschappelijk bewezen dat koel licht een positief effect heeft op onze lichaam en geest. We gaan ons er energieker van voelen. Zo is het mogelijk de scène ‘energie opdoen’ te gebruiken bij bijvoorbeeld een douche in de ochtend.

Adore lampen zijn ook goed te gebruiken in combinatie met een bad. Bijvoorbeeld om een tijdschrift of krant te lezen. Het heldere witte licht is de perfecte kleur om ontspannen te kunnen lezen. Ontspannen is een van de kerndoelen van de Adore producten. Dat komt mede door de zachte gloed van wit licht die de lampen produceren. Zo is het mogelijk ’s avonds te ontspannen en ’s nachts beter te slapen.

Philips Hue Adore kan ook bijdragen aan een betere concentratie in de ochtend. Dat komt bijvoorbeeld door het nauwkeurig afgestemde helder witte licht. Zo is het eenvoudig om een dagelijkse ochtendroutine te doorlopen. Bijvoorbeeld bij het scheren van het gezicht of het aanbrengen van make-up.

Gebruiken met de Hue Bridge

Net als bij alle andere slimme verlichtingsproducten van Hue, is het mogelijk de verlichting aan te sluiten op de Philips hue bridge. Met de Bridge is het mogelijk verschillende producten aan elkaar te koppelen. Zo kan men profiteren van eindeloze mogelijkheden van het systeem.

Technische informatie Philips Hue Adore

De armaturen van Adore zijn gemaakt van metaal en worden geleverd in een witte kleur. De adore lampen vergen weinig netspanning, doordat ze gebruik maken van LED technologie. Daarmee zijn de lampen zeer energiezuinig. De kleur van het licht is niet aan te passen. Alle adore lampen van Philips hue vallen binnen het kleurbereik white ambiance. Een Philips Hue adore lamp gaat lang mee, tot wel 30.000 branduren. Deze lampen zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de badkamer en hebben een IP44-waterproof certificaat.

IP44 waterproof classificatie

Er zijn verschillende gradaties van waterdichtheid. De mate van waterdichtheid wordt aangeduid met een IP-nummer. In dit geval scoort de Philips Hue Adore een score van IP44. Dit betekent dat de lampen beschermd zijn tegen bijvoorbeeld aanraking met draad en vaste voorwerpen. De lamp is spatwaterdicht; dit betekent dat het product niet volledig waterdicht is, maar wel geschikt is voor gebruik in de badkamer. Spatwater zou uit elke richting mogen komen, zonder dat de lamp stopt met werken, beschadigd kan raken of voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

philips hue adore plafondspots