Philips hue filament

De Philips hue filament lampen zijn prachtig van design, zelfs wanneer ze niet branden. De perfect vormgegeven lampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Deze slimme lampen hebben een vintage uitstraling, doordat je het filament draad (gloeidraad) ziet zitten in de echte glazen behuizing. Filament lampen kun je vergelijken met kooldraadlampen, maar dan energiezuinig. De Philips hue technologie zit verstopt in de lamp en maakt ook deze vintage lamp smart, net als alle andere hue lampen. Alle varianten beschikken over bluetooth en zijn ook zonder bridge eenvoudig te bedienen. Naast de Philips hue filament lampen uit de serie Hue white zijn er nu ook filament white ambiance lampen verkrijgbaar. Met Philips hue white ambiance lampen kun je kiezen uit het complete witte spectrum. De vintage lampen van hue zijn niet verkrijgbaar in “color & white ambiance” uitvoering.

Philips hue filament lampen

Bekijk alle Philips hue retro lampen

Globe XL & Edison XL

Naast de standaard Philips hue filament lampen zijn de Globe en Edison vorm ook verkrijgbaar in een XL uitvoering. Deze XL lampen hebben beide een E27 fitting en dezelfde vintage uitstraling dan de standaard versies. De officiële benaming van de globe XL is Philips hue globe filament G125. De afmeting van de lamp is 198mm hoog en 126mm breed. De benaming van de Edison XL is Philips hue Edison filament ST27. Deze vintage lamp is 171mm hoog en 73mm breed. Beide XL lampen beschikken ook over bluetooth en zijn dus ook te bedienen zonder bridge. Ook de XL varianten zijn verkrijgbaar in de uitvoering “white” en “white ambiance”.

Philips hue edison globe xl filament

Philips hue filament white ambiance

Alle hue lampen vallen binnen een bepaalde serie. Zo vallen de originele filament lampen binnen de white serie en hebben dus alleen een enkele wittint tot hun beschikking. Sinds de komst van de Philips hue filament white ambiance lampen is hier verandering ingekomen. De nieuwste Philips hue filament lampen vallen namelijk binnen de white ambiance serie. Hierdoor kunnen de Philips hue filament white ambiance lampen verschillende soorten wittinten aannemen. Met deze lampen ben je dus niet meer beperkt tot een enkele wittint. De white ambiance versie is beschikbaar in dezelfde vormen als het origineel. Zo kun je kiezen uit Standaard, Globe, Edison, Globe XL en Edison XL. De Philips hue filament E14 lamp is alleen verkrijgbaar in “white” uitvoering.

Philips hue filament white ambiance sfeer
philips hue filament standaard lamp

Standaard

Philips hue white

philips hue filament edison lamp

Edison

Philips hue white

philips hue filament globe lamp

Globe

Philips hue white

Liever een andere Philips hue lamp?

Philips hue filament standaardvorm

De ouderwetse gloeilamp is met de Philips hue filament standaardvorm (A60) nieuw leven ingeblazen. De standaard vormgegeven lamp heeft het meeste weg van de bekende gloeilamp, maar beschikt over alle slimme functies. Naast de slimme functies is de standaardvorm ook energiezuinig door de toepassing van LED.

Standaardvorm details:

 • categorie: Hue white
 • kleur: 2100k – warmwit
 • Dimbaar
 • Bluetooth
 • E27 fitting
 • Koppelen met bridge mogelijk
 • Hoogte: 115mm
 • Diameter: 60mm

Edison

De Philips Hue filament Edison lamp (ST64) herken je meteen door zijn vorm. Een smalle taps toelopende glazen behuizing met een E27 fitting. De energiezuinige LED “gloeidraad” maakt de lamp helemaal af. De edison filament lamp is hierdoor een echte eyecatcher in huis. Door de toevoeging van de hue technologie wordt vintage en modern samengevoegd. 

Edison details:

 • categorie: Hue white
 • kleur: 2100k – warmwit
 • Dimbaar
 • Bluetooth
 • E27 fitting
 • Koppelen met bridge mogelijk
 • Hoogte: 135mm
 • Diameter: 60mm

Philips hue filament Globe

De grootste lamp in de filament serie is de Globe. De globe lamp is namelijk 150mm hoog en heeft een doorsnede van 95mm. Een grote ronde glazen behuizing met alle slimme functies die je maar kunt wensen. Door zijn grote ronding een echte musthave en geschikt voor elke ruimte. Tevens een mooie vorm om te combineren met de andere hue filament lampen.

Globe details:

 • categorie: Hue white
 • kleur: 2100k – warmwit
 • Dimbaar
 • Bluetooth
 • E27 fitting
 • Koppelen met bridge mogelijk
 • Hoogte: 150mm
 • Diameter: 95mm

Bekijk alle slimme decoratieve lampen van hue

Ga voor sfeer met filament

De prachtige vintage lampen van hue geven elk huis de sfeer die het nodig heeft. Alle white filament lampen geven een warm witte kleur van 2100k en zijn eenvoudig te bedienen met een app of accessoire. De white ambiance lampen hebben meerdere wittinten waar je uit kunt kiezen. Wanneer de lampen niet branden zijn ze nog steeds prachtig om te zien. Met het kiezen van de juiste armatuur of losse fitting maak jij van elke ruimte een gezellige plek. Combineer alle lamp vormen en hang ze op verschillende hoogtes voor de speelse look.

Design meets smarthome

Door het retro vintage design van de filament lampen voeg je karakter toe aan je huis. De glazen behuizing zorgt voor de finishing touch en het gedraaide filament spiraal voor de authentieke tint. Een perfect vormgeven lamp met de slimme functies van hue, want ook de filament lampen zitten vol met slimme features. Mooie lampen om te combineren met je andere slimme verlichting in huis. Wanneer je slimme schakelaars wilt gebruiken kun je ook filament lampen installeren.

Philips hue e14 filament

Philips hue e14 filament

Philips hue lampen zijn verkrijgbaar met verschillende fittingen. Zo kun je eenvoudig van elke lamp een smart lamp maken. Wanneer je een mooie lichtbron zoekt voor bijvoorbeeld een kroonluchter is de Philips hue e14 filament een mooie oplossing. Een prachtige lamp met vintage uitstraling die je slim kunt bedienen met de app of een accessoire. Deze vintage hue lamp met kleine fitting is alleen verkrijgbaar als “white” uitvoering en heeft een kleurtemperatuur van 2100k. De Philips hue filament kaarslamp past in elke armatuur met e14 fitting.

Koppelen aan de hue bridge

Net als alle andere hue producten kun je de filament lampen aansluiten op de hue bridge. Door de lampen te gebruiken in combinatie met de bridge wordt alles één geheel en stel je eenvoudig scenes, zones en ruimtes in via de hue app. Het gebruiken van een bridge biedt vele mogelijkheden, wanneer je meerdere lampen wilt bedienen en extra functies wilt. Haal het maximale uit je Philips Hue filament lampen door ze aan te sluiten op een bridge.

Filament lampen met bluetooth

Naast de mogelijkheid om de filament lampen te koppelen aan de bridge kun je ze ook bedienen met de speciaal ontworpen Philips hue app. Door de bluetooth toevoeging is een bridge dus niet noodzakelijk, maar dit heeft ook zijn nadelen. Zonder bridge kun je de filament lampen niet buitenshuis bedienen en is de werkafstand tussen je smartphone en lamp beperkter. Alle bluetooth lampen kun je altijd op een later moment toevoegen aan een bridge.

Combineren met andere smart lampen

Door het uitgebreide assortiment van Philips hue kun je naast de filament lampen ook kiezen voor andere lichtbronnen, zoals de Philips hue GU10 spots en Philips hue led strips. Aangezien alle producten van hue met elkaar samenwerken kun je diverse lichtbronnen met elkaar combineren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een speelse opstelling van filament lampen boven de eetkamertafel en praktische hue spots in de keuken. Zelfs de combinatie met binnen- en buitenverlichting is mogelijk. Om meerdere producten te kunnen combineren heb je wel een bridge nodig.

3-Pack en bundels

De hue lampen zijn los en als bundel verkrijgbaar. In een bundel vind je dan meerdere lampen voor een gereduceerde prijs. Het is daarom altijd verstandig om meerdere lampen in een aankoop te doen. Bijvoorbeeld een 3-Pack bundel. Hierin zitten dan 3 lampen voor een totaal prijs die lager is dan wanneer je deze lampen los zou kopen. Een Philips hue filament 3-pack is verkrijgbaar met Globe, Edison en standaard vorm lampen. Ook een combinatie pakket met van elke vorm een lamp is hier verkrijgbaar. Wil je op een andere manier korting ontvangen? Dan is het goed om een Philips hue aanbieding te gebruiken.

filament starter kit lampen bridge

Philips hue filament starter kit

De makkelijkste manier om te starten met hue is met een of meerdere bluetooth lampen en hue app op je smartphone. Wanneer je meer uit je slimme verlichting wilt halen is het aan te raden om gelijk een bridge te gebruiken en hier je lampen aan te koppelen. Een bridge vind je ook in een Philips hue starter kit, net als enkele lampen.  Ook is het mogelijk om te beginnen met een Philips hue filament starter kit. Dit is een speciaal samengesteld starterspakket en alleen verkrijgbaar bij enkele webwinkels. Wanneer je al bluetooth lampen in je bezit hebt, kun je deze op een later moment altijd nog toevoegen aan een bridge.

Kies voor decoratieve slimme verlichting