De producten van Philips hue zijn ontworpen om je verlichting draadloos te kunnen bedienen. Veelal worden alle Philips hue lampen in huis bedient met de hue app. Een handige applicatie waarmee je alle gekoppelde lampen kunt schakelen, dimmen en instellingen kunt aanpassen. Door het innovative systeem is een traditionele wandschakelaar overbodig. Toch heb je in sommige gevallen behoefte aan een wandschakelaar. Gelukkig zijn hiervoor verschillende oplossingen beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een accessoire, zoals de hue dimmer switch. Ook zijn er andere fabrikanten die accessoires kunnen ontwikkelen die samenwerken met hue. Deze producten vallen dan in de categorie Friends of hue. Een friends of hue schakelaar is speciaal ontwikkeld voor Philips hue en werkt naadloos samen met het verlichtingssysteem.

Friends of hue schakelaar niko
scenic gira friends of hue schakelaar

Senic Gira

Vier buttons

niko hue schakelaar

Niko

Vier buttons

busch jaeger hue

Busch & Jaeger

Vier buttons

Ontdek de slimme schakelaars van hue

Friends of hue schakelaar

Er zijn verschillende producten ontwikkeld door third-party fabrikanten die samenwerken met hue. Dit zijn zowel hardware producten als software oplossingen, zoals Apple homekit en IFTTT. De meest voorkomende producten die het Friends of hue label mogen hebben zijn wel de Friends of hue schakelaars. Al deze slimme schakelaars zijn uitvoerig getest en hebben een certificaat gekregen van Philips. Een Friends of hue schakelaar kopen met het friends of hue logo geeft de zekerheid dat het product getest is en naadloos samenwerkt met hue. Er zijn verschillende soorten slimme schakelaars beschikbaar met het logo. Al deze producten werken volledig draadloos en hebben ook geen batterij. De slimme schakelaars werken met kinetische energie. De aanraking van de knop wekt hierbij voldoende energie op om de hue lampen te kunnen schakelen.

Friends of hue logo

Slimme schakelaar installeren

Wanneer je kiest voor een slimme Friends of hue schakelaar wil je hiermee waarschijnlijk je traditionele wandschakelaar mee vervangen. Doordat alle lampen van hue continu stroom moeten hebben kun je het beste de stroomdraden achter de wandschakelaar doorlussen met een lasdop. Dit zorgt ervoor dat de verbonden lamp(en) continu onder spanning staan. De friends of hue schakelaar heeft namelijk ook geen spanning nodig en kun je volledig draadloos koppelen met de gewenste lampen. Uiteraard is het ook mogelijk om een friends of hue schakelaar naast de wandschakelaar te plaatsen. Het instellen van een slimme schakelaar doe je met de Philips hue app. Je hebt wel een hue bridge nodig om dit te kunnen doen. Bij instellingen > Accessoire configuratie kun je een Friends of hue product toevoegen. Doorloop de stappen in de app en de slimme schakelaar is geïnstalleerd.

Schakelen, dimmen en scènes

Afhankelijk van het type schakelaar kun je verschillende functies instellen onder een knop. Als je nieuwe draadloze wandschakelaar beschikt over vier knoppen kun je in de app ook vier verschillende acties toevoegen. Naast het in en uitschakelen van de geselecteerde lampen kun je ook knoppen configureren om te dimmen. Ook kun je scènes activeren die je wilt gebruiken wanneer een knop ingedrukt wordt. Deze functies kun je net als met alle andere Philips hue producten instellen in de app. Zelf een Philips hue scene maken en deze koppelen aan een knop van de Friends of hue schakelaar is mogelijk. Met een slimme schakelaar haal je dus meer uit verlichting dan je gewend bent van je ouderwetse wandschakelaar. Bepaal zelf wat je wilt en in welke ruimte je lampen wilt bedienen. Met deze innovatieve technologie zijn er veel meer opties dan voorheen.

Verlichting bedienen nu nog eenvoudiger

Niko hue schakelaar

De Niko hue schakelaars zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en erg populair. Door het prachtige design en de simpele bediening is dit type Friends of hue schakelaar een aanwinst voor elk huis. Door de keuze aan verschillende kleuren past de Niko hue schakelaar binnen elk interieur. De Niko schakelaars werken zonder bedrading en batterijen.

Busch & Jaeger hue schakelaar

Het schakelmateriaal van Busch & Jaeger wordt vaak gebruikt bij de installatie in een woning. Sinds de komst van de draadloze Busch & Jaeger Friends of hue schakelaar is dit een veel gekozen accessoire voor elk hue huishouden. Ook de Busch & Jaeger werkt zonder batterijen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Wanneer je huis al diverse producten heeft van Busch & Jaeger is deze slimme schakelaar een echte aanvulling.

Senic Gira Friends of hue schakelaar

Net als alle andere slimme schakelaars is de Senic Gira Friends of hue schakelaar een aanvulling op je Philips hue verlichting. Het minimalistische design is prachtig in elk interieur en beschikbaar in diverse kleuren. De Senic Gira hue schakelaar beschikt over 4 vrij instelbare buttons. Ook is de Senic Gira verkrijgbaar in een outdoor variant. Deze schakelaar is waterbestendig en ideaal om buiten te gebruiken.

Meer merken en designs

Er komen steeds meer merken die samenwerken met Philips hue en uitgebreid getest zijn, voordat ze een Friends of hue certificaat krijgen. Zo zijn er op dit moment ook producten beschikbaar van Jung en vind je zelfs schakelaars die je over je stopcontact kunt plaatsen. Door de slimme ZigBee technologie heb je alleen een bridge nodig om een slimme schakelaar te kunnen koppelen. Hue lampen werken namelijk met hetzelfde ZigBee protocol. Meer weten? Zie: Hoe werkt Philips hue.

Schakel al je slimme verlichting als nooit te voren