Net als normale lampen zijn ook smart lampen verkrijgbaar met verschillende soorten fitting. Van verschillende merken is er een ruim assortiment aan E27, E14 en GU10 lampen verkrijgbaar. De fitting die bij een lamp hoort wordt dus aangegeven door een combinatie van letters en cijfers. Over de hele wereld is dit hetzelfde, hoewel ze overal wel weer andere combinaties gebruiken voor een lamp met dezelfde fitting. Een veel gebruikte slimme lamp is met een GU10 fitting. De Philips hue GU10 is dan ook een van de populairste lichtbronnen voor smarthome gebruikers en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Philips hue gu10 color

hue gu10 color duopack

Duopack

Color & white ambiance

Philips hue gu10 starterspakket color

Starterspakket

Color & white ambiance

GU10 hue white ambiance duopack

Duopack

White ambiance

Meer Philips hue GU10 lampen bekijken?

GU10 lampen hue vergelijk

Philips hue GU10 color

Van de Philips hue GU10 spots zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor white, white ambiance en color & white ambiance. Allemaal verkrijgbaar met een GU10 fitting. Een van de populairste is de Philips hue GU10 color. Een spot waarmee je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren en verschillende tinten wit. Met dit type lamp maak je ook van elke ruimte een entertainment kamer en heb je heel veel mogelijkheden wanneer je hue scènes maakt. Met een color lamp heb je meer mogelijkheden dan met Philips hue white ambiance. Geen kleurverlichting nodig? Kies dan voor white ambiance of white.

Philips hue GU10 white ambiance

De Philips hue GU10 white ambiance lampen zijn net zo slim als de color GU10 spots. Maar doordat je geen kleuren kunt gebruiken heb je iets minder opties. Dit neemt niet weg dat white ambiance spots prima zijn om te gebruiken in huis. Ook met dit type verlichting kun je scènes maken en routines instellen. Wanneer je de Philips hue GU10 white ambiance lampen in je slaapkamer gebruikt kun je elke ochtend rustig wakker worden met de wake-up routine. Met white ambiance kun je namelijk kiezen uit verschillende wittinten, van helderwit tot warm-wit. Je kunt kiezen uit een wittint tussen 2200K-6500K. Ook white ambiance spots kun je naar wens dimmen met een accessoire of Philips hue app.

GU10 White

Wanneer je een smart lamp zoekt die je alleen kunt schakelen en dimmen kom je terecht bij de hue white serie. Een reeks lampen waarbij je niet kunt kiezen uit wittinten of kleuren, maar alleen aan/uit kunt schakelen en dimmen. Een Philips hue GU10 white spot geeft licht met een kleurtemperatuur van 2700K. Dit kun je vergelijken met warmwit. Doordat een white lamp geen kleurtinten tot zijn beschikking heeft kun je ook geen dynamische automatisering instellen, zoals een zonsondergang of wake-up routine. Met een White lamp ben je dus beperkter, maar dit is voor bepaalde ruimtes in huis voldoende.

GU10 starterspakket

Wanneer je wilt beginnen met Philips hue en dit wilt doen met Philips hue GU10 lampen kies je het beste voor een hue starterspakket. In een GU10 starterspakket vind je namelijk meerdere GU10 lampen, een Philips hue bridge en in sommige gevallen een accessoire, zoals een hue dimmer switch. Ook bij een starter kit kun je kiezen uit verschillende lampen. Zo kies je het favoriete type lamp waar jij mee wilt starten. Wanneer je eenmaal bent begonnen met hue en het verder wilt uitbreiden kun je eenvoudig lampen toevoegen aan de bridge. Ook wanneer je verschillende soorten lampen wilt combineren is dit geen probleem.

Philips hue GU10 starter kit color

GU10 lampen met bluetooth

Bij de huidige Philips hue GU10 spots is het niet meer noodzakelijk om een hue bridge te hebben. Je kunt de lampen namelijk ook bedienen met bluetooth zonder dat je hiervoor een bridge nodig hebt. Met je smartphone maak je rechtstreeks via bluetooth verbinding met de GU10 lamp. Je kunt tot 10 hue lampen via bluetooth bedienen. De mogelijkheden zijn wel veel beperkter wanneer je alleen bluetooth gebruikt. Op een later moment een bridge toevoegen aan je slimme verlichting is altijd mogelijk.

Lampen toevoegen aan bridge

Het toevoegen van nieuwe lampen aan een Philips hue bridge is heel eenvoudig. In de Philips hue app kun je namelijk zoeken naar nieuwe lampen. De bridge vindt ze dan automatisch en zal ze een voor een toevoegen aan je systeem. Wanneer het niet lukt om lampen automatisch toe te voegen kun je ook met behulp van het serienummer de lamp koppelen. Het serienummer van een Philips hue GU10 lamp staat op de lamp zelf. Lukt het niet? Bekijk dan eens het artikel: Philips hue lamp toevoegen. Hier staat stap voor stap hoe je dit kunt doen.

Kies je Color, white ambiance of White? Bekijk de mogelijkheden.

GU10 Hue lumen

In lumen wordt de helderheid van een lamp aangeduid. Bij de Philips hue lampen worden verschillende lichtsterktes gebruikt. Niet elke lamp kan namelijk even fel branden. Dit heeft te maken met een aantal dingen. Bij de GU10 hue lampen is dit verdeeld in 2 sterktes, namelijk 350 en 400 lumen. De white GU10 heeft de hoogste helderheid van 400 lumen. White ambiance en Color & White ambiance GU10 lampen hebben een helderheid van 350 lumen.

hue gu10 color

Philips hue GU10 afmetingen

De afgelopen jaren zijn de lampen van hue regelmatig ge-update, ook de GU10 spots. De eerste generatie van de GU10 was aanzienlijk groter dan de huidige versies. Dit maakte het lastig om een passende armatuur te vinden. Bij de meeste inbouw armaturen stak de kop een stukje uit. Voornamelijk bij de GU10 Color & White ambiance was dit het geval. De huidige afmetingen waar je rekening mee moet houden zijn:

White:
54mm (hoog) x 50mm (breed)

White ambiance:
58mm (hoog) x 50mm (breed)

Color & White ambiance:
58mm (hoog) x 50mm (breed)

hue philips gu10 white ambiance

Philips hue GU10 kopen

De lampen van Philips hue zijn niet goedkoop. Zeker wanneer je graag de color & white ambiance wilt hebben. Gelukkig zijn er regelmatig acties te vinden. Een hue aanbieding van de Philips hue GU10 spot is er regelmatig. Zeker in actieperiodes komen er meerder aanbiedingen online. De prijzen van de verschillende soorten Philips hue varieren. De goedkoopste is de White lamp, gevolgd door White ambiance. De duurste hue GU10 lampen zijn de Color & White ambiance.

Lampen en versies combineren

Wanneer je Philips hue gebruikt kun je alle lampen en versies met elkaar combineren. Zo kun je een white ambiance plafondlamp eenvoudig met een color GU10 lamp combineren in een ruimte. Ook accessoires, zoals friends of hue kun je in elke combinatie gebruiken. Wanneer je combinaties maakt met verschillende generaties van lampen kun je wel kleurverschil krijgen. Een oude GU10 v1 lamp geeft andere kleuren weer dan de nieuwste generatie.

Hue LED GU10

De slimme verlichting van hue is allemaal gemaakt met LED technologie. De lampen verbruiken hierdoor een stuk minder energie. Wanneer je een ouderwetse halogeen GU10 vervangt voor een Hue LED GU10 zul je de aanschafkosten snel weer terugverdienen. Een LED GU10 lamp verbruikt ongeveer 80% minder stroom. Bij het vervangen van een traditionele gloeilamp ga je zelfs nog meer energie besparen.

Lampen en energielabels

Het energielabel voor lampen is verbeterd. Alle lampen, ook die van hue, zijn voorzien van een nieuw energielabel. Doordat de nieuwste lampen ver buiten het A label vielen werd het tijd om het energielabel op de schop te nemen. Zo is er weer ruimte voor verbetering en kun je als consument nu en in de toekomst beter zien hoe energiezuinig een lamp is. Een GU10 hue lamp valt tegenwoordig in het F of G label en op dit moment is dit erg energiezuinig. Meer informatie? Zie: Nieuwe energielabel voor lampen.