Net als normale lampen zijn ook smart lampen verkrijgbaar met verschillende soorten fitting. Van verschillende merken is er een ruim assortiment aan E27, E14 en GU10 lampen verkrijgbaar. De fitting die bij een lamp hoort wordt dus aangegeven door een combinatie van letters en cijfers. Over de hele wereld is dit hetzelfde, hoewel ze overal wel weer andere combinaties gebruiken voor een lamp met dezelfde fitting. Een veel gebruikte slimme lamp is met een GU10 fitting. De Philips hue GU10 spot is dan ook een van de populairste lichtbronnen voor smarthome gebruikers. 

Philips hue gu10 color

hue gu10 color duopack

Duopack

Color & white ambiance

Philips hue gu10 starterspakket color

Starterspakket

Color & white ambiance

GU10 hue white ambiance duopack

Duopack

White ambiance

Meer Philips hue GU10 lampen bekijken?

GU10 lampen hue vergelijk

Philips hue GU10 color

Van de Philips hue GU10 spots zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor white, white ambiance en color & white ambiance. Allemaal verkrijgbaar met een GU10 fitting. Een van de populairste is de Philips hue GU10 color. Een spot waarmee je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren en verschillende tinten wit. Met dit type lamp maak je ook van elke ruimte een entertainment kamer en heb je heel veel mogelijkheden wanneer je hue scènes maakt. Met een color lamp heb je meer mogelijkheden dan met Philips hue white ambiance. Geen kleurverlichting nodig? Kies dan voor white ambiance of white.

Philips hue GU10 white ambiance

De Philips hue GU10 white ambiance lampen zijn net zo slim als de color GU10 spots. Maar doordat je geen kleuren kunt gebruiken heb je iets minder opties. Dit neemt niet weg dat white ambiance spots prima zijn om te gebruiken in je huis. Ook met dit type verlichting kun je scènes maken en routines instellen. Wanneer je de Philips hue GU10 white ambiance lampen in je slaapkamer gebruikt kun je elke ochtend rustig wakker worden met de wake-up routine. Met white ambiance kun je namelijk kiezen uit verschillende wittinten, van helderwit tot warm-wit. Je kunt kiezen uit een wittint tussen 2200K-6500K. Ook white ambiance spots kun je naar wens dimmen met een accessoire of Philips hue app.

GU10 White

Wanneer je een smart lamp zoekt die je alleen kunt schakelen en dimmen kom je terecht bij de hue white serie. Een reeks lampen waarbij je niet kunt kiezen uit wittinten of kleuren, maar alleen aan/uit kunt schakelen en dimmen. Een Philips hue GU10 white spot geeft licht met een kleurtemperatuur van 2700K. Dit kun je vergelijken met warmwit. Doordat een white lamp geen kleurtinten tot zijn beschikking heeft kun je ook geen dynamische automatisering instellen, zoals een zonsondergang of wake-up routine.

GU10 starterspakket

Wanneer je wilt beginnen met Philips hue en dit wilt doen met Philips hue GU10 spots kies je het beste voor een hue starterspakket. In een GU10 starterspakket vind je namelijk meerdere GU10 spots, een Philips hue bridge en in sommige gevallen een accessoire, zoals een hue dimmer switch. Ook bij een starter kit kun je kiezen uit verschillende lampen. Zo kies je het favoriete type lamp waar jij mee wilt starten. Wanneer je eenmaal bent begonnen met hue en het verder wilt uitbreiden kun je eenvoudig lampen toevoegen aan de bridge. Ook wanneer je verschillende soorten lampen wilt combineren is dit geen probleem.

Philips hue GU10 starter kit color

GU10 lampen met bluetooth

Bij de huidige Philips hue GU10 spots is het niet meer noodzakelijk om een hue bridge te hebben. Je kunt de lampen namelijk ook bedienen met bluetooth zonder dat je hiervoor een bridge nodig hebt. Met je smartphone maak je rechtstreeks via bluetooth verbinding met de GU10 lamp. Je kunt tot 10 hue lampen via bluetooth bedienen. De mogelijkheden zijn wel veel beperkter wanneer je alleen bluetooth gebruikt. Op een later moment een bridge toevoegen aan je slimme verlichting is altijd mogelijk.

Lampen toevoegen aan bridge

Het toevoegen van nieuwe lampen aan een Philips hue bridge is heel eenvoudig. In de Philips hue app kun je namelijk zoeken naar nieuwe lampen. De bridge vindt ze dan automatisch en zal ze een voor een toevoegen aan je systeem. Wanneer het niet lukt om lampen automatisch toe te voegen kun je ook met behulp van het serienummer de lamp koppelen. Het serienummer van een Philips hue GU10 lamp staat op de lamp zelf. Lukt het niet? Bekijk dan eens het artikel: Philips hue lamp toevoegen. Hier staat stap voor stap hoe je dit kunt doen.

Kies je Color, white ambiance of White? Bekijk de mogelijkheden.