Naast de Philips hue lampen zijn er ook verschillende armaturen te vinden van Hue. Wanneer je zoekt naar een slimme lamp voor tegen het plafond kom je snel uit bij een Philips hue plafondlamp. Hue heeft namelijk een groot assortiment met verschillende soorten slimme plafondlampen die je net als alle andere verlichting van hue kunt koppelen aan de bridge. Zo bedien je de plafondlamp met je smartphone of volledig geautomatiseerd met een hue bewegingssensor.  Er zijn verschillende Philips hue plafondlampen beschikbaar. Strak, rond, vierkant of in combinatie met slimme hue spots

Philips hue plafondlamp zwart being
hue plafondlamp aurelle vierkant

Aurelle

White ambiance

centris plafondlamp 3 spot

Centris

Color & White ambiance

Philips hue plafondlamp being zwart

Being

White ambiance

Zoek je een andere slimme plafondlamp?

Color & white plafondlampen

Er zijn Philips hue plafondlampen beschikbaar in verschillende soorten en maten. Naast het uiterlijk van de armatuur is ook de soort geïntegreerde lichtbron of meegeleverde lamp belangrijk. De lampen van Philips hue zijn namelijk verdeeld in 3 groepen. Zo kun je kiezen uit White, White ambiance en Color & white ambiance. Meer informatie over de lamp soorten vind je hier. Met een Color & white ambiance Philips hue plafondlamp heb je 16 miljoen kleuren tot je beschikking en 50.000 tinten wit.

Dimmer switch

Sommige plafondlampen van hue worden standaard geleverd met een hue dimmer switch. Een kleine afstandsbediening waarmee je de plafondlamp kunt bedienen. Dit kan rechtstreeks zonder bridge. Mocht je al in het bezit zijn van een bridge dan kun je de dimmer switch ook hieraan koppelen. Wanneer de dimmer switch gekoppeld is kun je meer functies toevoegen aan de afstandsbediening. Zo kun je een scene maken, meerdere slimme lampen bedienen en je verlichting naar wens dimmen.

Philips hue plafondlamp met bluetooth

De slimme lampen van Philips hue worden over het algemeen gebruikt in combinatie met een Philips hue bridge. De bridge is het centrum van je slimme verlichting en zorgt voor de koppeling tussen de bediening en de lamp. Eerder was een bridge noodzakelijk om de lampen te kunnen bedienen, dit is niet meer het geval. De nieuwe generatie Philips hue lampen zijn namelijk voorzien van bluetooth. Deze slimme bluetooth lampen kun je rechtstreeks met je smartphone bedienen, zonder dat je een bridge nodig hebt. Wil je meer uit je Philips hue plafondlamp halen, dan is het gebruik van een bridge wel aan te raden. De functies van hue zijn beperkt wanneer je gebruik maakt van bluetooth.

Eigen armatuur gebruiken

Wanneer je al in het bezit bent van een plafondlamp en deze slim wilt maken kun je ook de lichtbron vervangen voor een slimme hue lamp. De technologie van hue zit namelijk niet in de armatuur, maar in de lichtbron. Het is dus niet noodzakelijk om een Philips hue plafondlamp te kopen, als je nog tevreden bent met je huidige armatuur. Haal de bestaande lamp uit de armatuur en vervang deze voor een slimme lamp van hue. Hierna kun je de lamp koppelen aan de bridge of rechtstreeks aan je smartphone met bluetooth. Ook bij losse hue lampen is het belangrijk om te bepalen welke soort je wilt gebruiken.

Philips hue plafondlampen bekijken

Philips hue plafondlamp being wit

Being – Philips hue plafondlamp

Een populaire plafondlamp is de Philips hue being. De Being plafondlampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren armatuur. Je kunt kiezen uit zwart, wit en aluminium. De lichtbron van deze Philips hue plafondlamp is white ambiance. Hierdoor kies je een van de 50.000 tinten wit. De nieuwste generatie Being heeft bluetooth en dit maakt het gebruik van een bridge niet noodzakelijk.

plafondlamp hue adore badkamer

Adore plafondlamp

De Adore lampen van Philips hue zijn speciaal ontworpen voor de badkamer. Dit type verlichting is waterdicht en heeft een IP44 classificatie. De adore plafondlamp is dan ook de perfecte slimme lamp om te gebruiken in de badkamer. Naast de plafondlamp zijn er ook andere lampen beschikbaar die speciaal gemaakt zijn om te gebruiken in de badkamer. Zo kun je alle verlichting in de badkamer vervangen voor Philips hue.

Kies de mooiste Philips hue plafondlamp

Fan van slimme verlichting?