Naast de Philips hue lampen zijn er ook verschillende armaturen te vinden van Hue. Wanneer je zoekt naar een slimme lamp voor tegen het plafond kom je snel uit bij een Philips hue plafondlamp. Hue heeft namelijk een groot assortiment met verschillende soorten slimme plafondlampen die je net als alle andere verlichting van hue kunt koppelen aan de bridge. Zo bedien je de plafondlamp met je smartphone of volledig geautomatiseerd met een hue bewegingssensor.  Er zijn verschillende Philips hue plafondlampen beschikbaar. Strak, rond, vierkant of in combinatie met slimme hue spots. 

ARMATUREN BEKIJKEN

Philips hue plafondlamp zwart being

hue plafondlamp aurelle vierkant

Aurelle

White ambiance

Centris plafondlamp 3 spot

Centris

Color & white ambiance

Philips hue plafondlamp being zwart

Being

White ambiance

Zoek je een andere slimme plafondlamp?

Philips hue plafondlampen

Color & white plafondlampen

Er zijn Philips hue plafondlampen beschikbaar in verschillende soorten en maten. Naast het uiterlijk van de armatuur is ook de soort geïntegreerde lichtbron of meegeleverde lamp belangrijk. De lampen van Philips hue zijn namelijk verdeeld in 3 groepen. Zo kun je kiezen uit White, White ambiance en Color & white ambiance. Meer informatie over de lamp soorten vind je hier. Met een Color & white ambiance Philips hue plafondlamp heb je 16 miljoen kleuren tot je beschikking en 50.000 tinten wit. Met Philips hue white ambiance alle wittinten en met white alleen een witte kleur.

Bluetooth Philips hue plafondlamp 

De slimme lampen van Philips hue worden over het algemeen gebruikt in combinatie met een Philips hue bridge. De bridge is het centrum van je slimme verlichting en zorgt voor de koppeling tussen de bediening en de lamp. Eerder was een bridge noodzakelijk om de lampen te kunnen bedienen, dit is niet meer het geval. De nieuwe generatie Philips hue lampen zijn namelijk voorzien van bluetooth. Deze slimme bluetooth lampen kun je rechtstreeks met je smartphone bedienen, zonder dat je een bridge nodig hebt. Wil je meer uit je Philips hue plafondlamp halen, dan is het gebruik van een bridge wel aan te raden. De functies van hue zijn beperkt wanneer je gebruik maakt van bluetooth.

Dimmer switch

Sommige plafondlampen van hue worden standaard geleverd met een hue dimmer switch. Een kleine afstandsbediening waarmee je de plafondlamp kunt bedienen. Dit kan rechtstreeks zonder bridge. Mocht je al in het bezit zijn van een bridge dan kun je de dimmer switch ook hieraan koppelen. Wanneer de dimmer switch gekoppeld is aan een bridge kun je meer functies toevoegen aan de afstandsbediening. Zo kun je een scene maken, meerdere slimme lampen bedienen en je verlichting naar wens dimmen. Zonder bridge kun je de hue plafondlamp alleen schakelen en dimmen. Op een later moment een bridge toevoegen aan je slimme verlichting is altijd mogelijk.

Eigen armatuur gebruiken

Wanneer je al in het bezit bent van een plafondlamp en deze slim wilt maken kun je ook de lichtbron vervangen voor een slimme hue lamp. De technologie van hue zit namelijk niet in de armatuur, maar in de lichtbron. Het is dus niet noodzakelijk om een Philips hue plafondlamp te kopen, als je nog tevreden bent met je huidige armatuur. Haal de bestaande lamp uit de armatuur en vervang deze voor een slimme lamp, bijvoorbeeld een Philips hue GU10. Hierna kun je de lamp koppelen aan de bridge of rechtstreeks aan je smartphone met bluetooth. Ook bij losse hue lampen is het belangrijk om te bepalen welke soort je wilt gebruiken.

Philips hue plafondspots

Naast de vele plafondlampen is er ook een ruim assortiment aan Philips hue spots verkrijgbaar. Door het plaatsen van een spot kun je veel gerichter zorgen voor een lichtbundel. In sommige gevallen zal een spot beter tot zijn recht komen, dan een plafondlamp. Waar een Philips hue plafondlamp fungeert als indirecte verlichting is een spot direct. Plafondspots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, zowel white, white ambiance als color & white ambiance.

Philips hue fugato 3 spot zwart

Hue plafondlamp serienummer

Een Philips hue lamp toevoegen kan op twee manieren. Met de automatische methode zoekt de bridge naar nieuwe lampen. Soms wil het wel eens voorkomen dat de bridge niet automatisch nieuwe lampen kan vinden. Je kunt dan de Philips hue plafondlamp toevoegen met behulp van het serienummer. Het serienummer vind je op de lamp. In de meegeleverde handleiding kun je de exacte locatie vinden van het serienummer.

Philips hue plafondlamp zwart

Niet alleen de lampen van Philips hue zijn mooi. Ook de armaturen die geleverd worden met ingebouwde led verlichting hebben allemaal hun eigen charme. De meeste armaturen van hue worden ook geleverd in diverse kleuren, zodat het in elk interieur past. Zo kun je vaak kiezen uit zwart, wit en zilverkleurige armaturen. Een Philips hue plafondlamp zwart is een vaak gekozen kleur.

Philips hue LED plafondlamp

De Philips hue lampen zijn niet alleen heel erg slim, maar ook energiezuinig. Dit komt door de LED technologie die wordt gebruikt. LED verbruikt namelijk vele malen minder stroom dan andere verlichting. Ook de plafonnières zijn Philips hue LED plafondlampen. Welk type LED er gebruikt wordt verschilt per armatuur, maar ze zijn allemaal even energiezuinig. Een lamp van hue gebruikt zo’n 80% minder energie in vergelijking met een traditionele gloeilamp.

Philips hue LED plafondlamp paars

Philips hue plafondlampen bekijken

Philips hue plafondlamp being wit

Being – Philips hue plafondlamp

Een populaire plafondlamp is de Philips hue being. De Being plafondlampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren armatuur. Je kunt kiezen uit zwart, wit en aluminium. De lichtbron van deze plafondlamp is een Philips hue white ambiance. Hierdoor kies je een van de 50.000 tinten wit. De nieuwste generatie Being heeft bluetooth en dit maakt het gebruik van een bridge niet noodzakelijk.

Philips hue enrave plafondlamp large wit

Enrave plafondlampen

Wanneer je zoekt naar een mooie Philips hue plafondlamp in verschillende formaten kun je eens kijken naar de Philips hue enrave plafonnières. De enrave serie heeft vier formaten plafondlampen en een hanglamp beschikbaar. Alle enrave verlichting heeft een ingebouwde LED white ambiance lichtbron en komt standaard met een dimmer switch. Een mooie plafonlamp met een krachtige neerwaartse lichtbundel en een subtiele gloed tegen het plafond.

plafondlamp hue adore badkamer

Adore plafondlamp

De Adore lampen van Philips hue zijn speciaal ontworpen voor de badkamer. Dit type verlichting is waterdicht en heeft een IP44 classificatie. De adore plafondlamp is dan ook de perfecte slimme lamp om te gebruiken in de badkamer. Naast de plafondlamp zijn er ook andere lampen beschikbaar die speciaal gemaakt zijn om te gebruiken in de badkamer. Zo kun je alle verlichting in de badkamer vervangen voor Philips hue.

Philips hue still zwart plafondlamp

Philips hue still

De Philips hue still plafondlampen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren armatuur. Je kunt kiezen uit wit, zwart en aluminium. De geïntegreerde lichtbron is white ambiance en hierdoor kun je kiezen uit alle wittinten voor koele en sfeervolle verlichting. De still plafondlamp is net als alle andere Philips hue lampen eenvoudig te koppelen aan de bridge.

Philips hue aurelle vierkant wit

Aurelle plafonnière

De Aurelle plafondlampen zijn de dunste plafonnières die je in het Philips hue assortiment kunt vinden. De Aurelle lampen zijn verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen, maar hebben allemaal een witte armatuur. Alle Aurelle plafonnières hebben een white ambiance lichtbron en kunnen ook bedient worden via een bluetooth verbinding. Een bridge is dus niet noodzakelijk om de lamp te kunnen bedienen. Het is wel mogelijk om de plafondlamp te koppelen aan een bridge.

Kies de mooiste Philips hue plafondlamp

Philips hue plafondlamp bevestigen

Net als bij alle plafondlampen moet ook een Philips hue plafondlamp bevestigd worden aan het plafond. Gelukkig is dit bij alle hue plafondlampen erg eenvoudig. In de verpakking vind je namelijk altijd een handleiding en alle materialen om de lamp op te kunnen hangen. Voordat je begint met het bevestigen van de plafondlamp is het wel verstandig om de lamp toe te voegen aan de bridge. Wanneer de bridge namelijk niet automatisch de lamp kan vinden heb je het serienummer nodig om deze te koppelen.

Scenes, kleuren en ambiance

Na het ophangen van je nieuwe Philips hue plafondlamp kun je gaan genieten van de mogelijkheden. Zo kun je alle Philips hue lampen dimmen en de ambiance lampen kunnen ingesteld worden van warm tot koel wit licht. Bij de color & white ambiance heb je zelfs 16 miljoen kleuren tot je beschikking. Maak ruimtes en scenes aan met andere lampen van Hue. Gebruik dagelijkse automatiseringen door het instellen van verschillende routines en je hoeft nooit meer zelf een schakelaar te gebruiken.