Philips hue spots en losse GU10 lampen | Smartlampen.nl

De slimme verlichting van Philips hue kent een groot assortiment. Zo zijn er veel producten beschikbaar voor in huis, maar ook buitenverlichting. Door de hoeveelheid diverse producten zijn er voldoende mogelijkheden om je huis op een slimme manier in te richten met verschillende soorten verlichting. Met Philips hue spots kun je bijvoorbeeld specifieke plekken in je huis op een prachtige manier uitlichten. Hue spots zijn verkrijgbaar in diverse soorten en kleuren. Ook kun je kiezen uit inbouw- of opbouwspots. Met de losse Philips Hue GU10 lampen vervang je de traditionele lichtbronnen voor energiezuinige LED spots.

philips hue spots argenta

Philips hue spots

Spotjes kun je op vele manieren inzetten en zijn een aanwinst voor elke kamer. Zeker de slimme Philips hue spots. Alle hue spots kun je namelijk bedienen op dezelfde slimme manier zoals je van hue gewend bent. Er zijn een aantal verschillende soorten beschikbaar, maar allemaal zijn ze even smart en makkelijk te koppelen aan de hue bridge. Het assortiment van spots is te verdelen in 4 categorieën. Inbouwspots, opbouwspots, prikspots voor buiten en losse GU10 spot LED lampen. Ook de spotverlichting is verkrijgbaar in verschillende lamp soorten, zoals white ambiance bijvoorbeeld. Wil je graag meer kleur, dan kies je voor de color & white ambiance lampen.

Philips hue inbouwspots

Het assortiment van hue beschikt over een klein aantal inbouwspots. De hue inbouwspots zijn verkrijgbaar in ronde en vierkante uitvoering, met wit of zilver armatuur. De inbouwspots worden standaard geleverd inclusief Philips hue lamp. Door het zwenkmechanisme van de Philips hue inbouwspot kun je een gewenst gedeelte van je kamer uitlichten. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij aan de muur, het aanrecht in de keuken of een voorwerp in de woonkamer. De standaard hue spots zijn overigens niet geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes, zoals badkamers. Hiervoor kun je de inbouwspots van hue adore aanschaffen, deze zijn wel geschikt voor badkamers en net zo slim als alle andere verlichting van hue. De inbouwspots zijn verkrijgbaar met en zonder dimmer switch om je verlichting te bedienen. Het bedienen kan natuurlijk ook met de hue app, Siri of Google home.

Licht je huis vandaag nog uit met de spots van hue

Opbouwspots

De andere Philips hue spots met armatuur zijn de hue opbouwspots. Deze slimme lampen kun je monteren op bijvoorbeeld het plafond en zijn verkrijgbaar in meerdere soorten. De verschillende soorten hue opbouwspots hebben allemaal hun eigen design. De modern vormgegeven Philips hue spots kun je gebruiken als accentlicht of voor het uitlichten van bepaalde dingen. Een goed voorbeeld van een mooie opbouwspot is de hue runner spot. De meeste hue opbouwspots zijn leverbaar met enkele of meerdere spotlampen. Door het plaatsen van een opbouwspot met meerdere lampen kun je diverse richtingen vanuit een centrale positie uitlichten. Ook zijn er Philips hue plafondlampen met extra spots die je individueel kunt bedienen.

philips hue spots opbouwspot grijs

Philips hue prikspot

Met de hue buitenverlichting heeft Philips een grote stap gemaakt naar de toekomst van slimme verlichting. Door de combinatie te maken met je binnen en buitenverlichting heb je de volledige controle altijd binnen handbereik. Dit geldt ook als je specifiek fan bent van Philips hue spots. Ook voor buiten zijn er namelijk spots beschikbaar waarmee je de tuin op een mooie manier kunt uitlichten, namelijk de Philips hue lily spot. De binnen- en buitenverlichting werkt perfect samen en alle lampen zijn te bedienen uit dezelfde hue app. Door aparte outdoor scenes te creëren kun je mooie sferen toepassen wanneer jij dit wilt in jouw tuin.

philips hue lily spot enkel

Wil je weten welke slimme spots er beschikbaar zijn?

GU10 spots

Mocht jij in huis al diverse spots hebben dan kun je de lamp van de spots vervangen voor de Philips hue GU10 lampen van hue. Deze losse lampen vervangen de bekende halogeen spot. Door het vangen van de halogeenspots wordt je verlichting duurzamer en net zo slim als alle andere verlichting. Losse Philips hue GU10 lampen zijn verkrijgbaar in white, white ambiance en color & white ambiance. De verschillen tussen de GU10 spots kun je hier vinden. De color & white ambiance GU10 zijn 4 millimeter langer en steken bij sommige inbouw armaturen een stukje uit.

Accessoires

Naast Philips hue lampen zijn er ook diverse accessoires beschikbaar. Bijvoorbeeld de hue bewegingssensor. Deze motionsensor werkt naadloos samen met de Philips hue spots en is te configureren met de hue app. Bij sommige producten van hue wordt standaard een accessoire meegeleverd, zoals de hue dimmer. Met deze afstandsbediening kun jij jouw verlichting dimmen en aan/uit schakelen. Het is verstandig om de hue spots niet aan te sluiten op een wanddimmer. Door het aansluiten op een traditionele dimmer kan de levensduur afnemen van de hue lamp. Het dimmen van de spots doe je met de hue dimmer of app op je smartphone.

Philips hue spots color

De Philips hue lampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor white, white ambiance en color & white ambiance lampen. Wanneer je meer kleur in huis wilt kun je dus kiezen voor Philips hue spots color lampen. Deze lampen beschikken over 16 miljoen kleuren en alle wittinten. Zowel de losse GU10 spots als de spot armaturen zijn verkrijgbaar met color lampen. Wanneer je een Philips hue spot koopt inclusief armatuur is het wel opletten welk type lamp er bij de armatuur verkocht wordt. Niet alle armaturen worden namelijk standaard geleverd met een color & white ambiance lamp. Sommige spot armaturen beschikken alleen over white of white ambiance mogelijkheden. Op de verpakking van de lamp wordt altijd duidelijk aangegeven welk type lamp er in de armatuur zit. 

Philips hue spot zwart

De GU10 lampen die standaard geleverd worden bij een Philips hue spot wijken dus per soort armatuur af. Naast het type lamp heb je ook keuze uit de verschillende soorten en kleuren armaturen. De meeste armaturen van hue zijn verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk zwart, wit en zilver. Dit geldt zowel voor de Philips hue inbouwspot als de opbouwspot. Bij de inbouwspots kun je nog kiezen uit ronde of vierkante armatuur. De opbouwspots zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals een enkele of een 2-weg spot bijvoorbeeld. De grootte van het assortiment en de verschillende uitvoeringen maakt het voor iedereen eenvoudig om de juiste spot te vinden die binnen het interieur past. Zo kun je kiezen voor een Philips hue spot zwart wanneer je bijvoorbeeld een industrieel interieur hebt. 

Eigen inbouwspot met Philips hue GU10

De slimme technologie zit verwerkt in de Philips hue lamp. Dit maakt het mogelijk dat je je eigen inbouw armatuur kunt installeren en hier een slimme Philips hue GU10 spot indraait. Mocht je een armatuur hebben of willen aanschaffen met een GU10 fitting kun je hier dus een slimme hue GU10 lamp in gebruiken. Hierdoor heb je veel meer keuze aan armaturen en kun je de inbouwspot toch koppelen aan een Philips hue bridge. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de afmeting van de losse GU10 spot. De white en white ambiance spots hebben een lengte van 54mm. Een color & white ambiance spot is 58mm lang. Bij de keuze van een inbouwspot armatuur moet je hier rekening mee houden.

Philips hue gu10 color white ambiance