Philips hue starterspakket

Philips hue starterspakket

Een Philips Hue Starterspakket is, zoals de naam al verklapt, voor mensen die nog niet in het bezit zijn van Philips Hue. Er zijn verschillende soorten Philips hue starter kits verkrijgbaar. Alle pakketten zijn in ieder geval voorzien van een hue bridge en een lichtbron. Zo kun je gelijk van start en beginnen met de installatie. Philips hue lampen zijn verkrijgbaar in 3 soorten, zo ook de starterspakketten. Een starter kit is verkrijgbaar in de variant White, White Ambiance en Color & White Ambiance. De verschillen tussen de lampen kun je hier vinden. Wanneer je begint aan de installatie van Philips Hue heb je een sterke wifi verbinding nodig en een smartphone of tablet om de hue app te kunnen installeren.

Philips hue starterspakket color

Philips hue starter kit color E27 lampen

Philips hue starterspakket E27

Color & white ambiance

Philips hue starterspakket gu10 color

Philips hue starter kit GU10

Color & white ambiance

Philips hue starterspakket white ambiance e27

Philips hue starter kit E27

White ambiance

Alle Philips hue starter kits bekijken?

Philips hue starter kit kopen

Er zijn verschillende soorten Philips hue starter kits te koop. De keuze is aan jezelf om te bepalen met welke type lichtbron je wilt starten. Met de Philips hue starterspakket GU10 vervang je de dure halogeenspots en met de E27 starter kit de ouderwetse gloeilamp. Er zijn ook uitgebreidere starter kits verkrijgbaar bijvoorbeeld i.c.m. Google home speaker. Een Philips hue starter kit is verkrijgbaar bij diverse winkels. Vaak hebben winkels ook een Philips hue aanbieding beschikbaar. Het komt regelmatig voor dat een starter kit voor een gereduceerde prijs aangeboden wordt.

Starten met een bridge

Als je wilt starten met hue ben je niet verplicht om een Philips hue starterspakket aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om een Philips hue bridge en losse lampen te kopen. Het kiezen van een starterspakket heeft wel als voordeel dat je minder betaalt, dan wanneer je alles los koopt. Na het aanschaffen kun je andere lichtbronnen eenvoudig toevoegen. Sinds de komst van de nieuwste generatie lampen is een bridge niet meer noodzakelijk. Alle lampen van hue kun je ook bedienen via bluetooth. Je bent wel beperkter in de mogelijkheden wanneer je geen bridge hebt.

Philips hue starterspakket uitbreiden

Een Philips hue starterspakket kun je naar keuze uitbreiden met verschillende producten van hue. Je kunt alle soorten slimme lichtbronnen koppelen aan een Philips hue starter kit. Op een bridge kun je in theorie maximaal 50 lampen aansluiten. De lampen mogen allemaal verschillend zijn. Zelfs de Philips hue buitenverlichting kun je koppelen aan dezelfde bridge. Zo bedien je zowel de binnen als buitenverlichting in dezelfde app. Ook wanneer je start zonder bridge met bluetooth lampen kun je op een later moment een bridge koppelen aan dezelfde lichtbronnen.

Philips hue starter kit color & white

Binnen het verlichtingssysteem van hue kun je kiezen uit 3 soorten lampen. White, white ambiance en color & white ambiance. Alle soorten zijn ook weer beschikbaar met verschillende fittingen, zoals GU10, E27 en E14. Een Philips hue starter kit color & white ambiance is een veel gekozen product. In dit starterspakket vind je namelijk Philips hue lampen die 16 miljoen kleuren tot hun beschikking hebben. Elke lamp kun je dus voorzien van je favoriete kleur. Naast de verschillende kleuren heb je ook de beschikking over het complete white ambiance spectrum.

Philips hue starterspakket kopen?

Starten met bluetooth lampen

Sinds de komst van de nieuwste generatie Philips hue lampen is een bridge niet meer noodzakelijk. De nieuwe lampen bieden namelijk de mogelijkheid om te verbinden met bluetooth. Door de toevoeging van bluetooth kun je eenvoudig met een speciale app de lampen bedienen. Dit heeft ook zo zijn nadelen. Het maximaal te bedienen aantal lampen is beperkt tot 10 stuks, buitenshuis bediening is niet mogelijk en zo zijn er nog meer opties niet beschikbaar zonder bridge. Alle nieuwe lampen van hue ondersteunen bluetooth, maar kunnen ook aan een bridge gekoppeld worden.

Philips hue starterspakket white ambiance

Bij het starten met Philips hue is het belangrijk om te bepalen met welk type lamp je van start wilt gaan. Naast de color & white ambiance en white starterspakketten kun je ook kiezen voor de serie ertussen, namelijk Philips hue white ambiance. Met een Philips hue starter kit white ambiance heb je meer mogelijkheden dan met alleen white, maar weer minder dan bij de color & white ambiance serie. De white ambiance serie heeft alle wittinten in zijn spectrum en is ook volledig dimbaar, maar heeft verder geen kleuropties. Wanneer je voldoende hebt aan wittinten, van koel tot warm wit, is white ambiance een prima starterspakket.

E27 starter kit

Wanneer je wilt starten met hue is het belangrijk om te kiezen welke lampen je als eerste wilt gaan vervangen. Er zijn namelijk starter kits verkrijgbaar met verschillende fittingen. De Philips hue e27 starter kit is een veel gekozen starterspakket. De lampen in dit pakket vervangen namelijk de lampen met een E27 fitting. Doordat dit de meest gangbare lampen zijn, zijn er ook meerdere starter kits verkrijgbaar. Als je wilt beginnen met een E27 starter kit kun je kiezen uit white, white ambiance en color & white ambiance. Het grootste verschil in de E27 starterspakketten zit hem dus in het type lamp die je in het pakket kunt vinden.

Philips hue buitenverlichting starterspakket

Er zijn verschillende manieren om te starten met hue. Zo kun je al starten met een enkele bluetooth lamp of met een Philips hue starter kit. Ook wanneer je wilt beginnen met het smart maken van je buitenverlichting kun je starten met hue. Zo kun je een losse bridge aanschaffen en hier je Philips hue buitenlampen aan koppelen. Je kunt ook de reeds bestaande lichtbronnen in je tuin vervangen voor slimme lampen. De software zit namelijk in de lichtbron. Er is (nog) geen officiële Philips hue buitenverlichting starterspakket verkrijgbaar. Maar je zou dus wel kunnen starten met je buitenverlichting door het zelf samenstellen van een starter kit.

Philips hue GU10 starter kit

Een Philips hue GU10 starter kit is verkrijgbaar in een aantal verschillende variaties. Zo kun je kiezen uit witte of gekleurde lampen en heb je de keuze uit de grootte van het pakket. Wil je een Philips hue GU10 starterspakket met twee, drie of meer lampen? Met de Philips hue GU10 spots vervang je de ouderwetse halogeen lampen in de reeds aanwezige armatuur. Doordat de color lampen een ander lengte hebben dan de standaard GU10 lamp is het verstandig om te kijken of de slimme lamp wel gaat passen. Een Philips hue GU10 color & white ambiance spot heeft een lengte van 58mm. De white ambiance versie is 4mm kleiner met een lengte van 54mm.

Philips hue gu10 color white ambiance

Bekijk de Philips hue starterspakketten