Een Philips hue starterspakket is, zoals de naam al verklapt, voor mensen die nog niet in het bezit zijn van Philips hue. Er zijn verschillende Philips hue starter kits verkrijgbaar. Alle pakketten zijn in ieder geval voorzien van een hue bridge en een lichtbron. Zo kun je gelijk van start en beginnen met de installatie. Philips hue lampen zijn verkrijgbaar in 3 soorten, zo ook de starterspakketten. Een starter kit is verkrijgbaar in de variant White, White Ambiance en Color & White Ambiance. De verschillen tussen de lampen kun je hier vinden. Wanneer je begint aan de installatie van Philips hue heb je niet gelijk een bridge nodig. Alle nieuwe hue lampen hebben ook bluetooth. Wanneer je Philips hue zonder bridge wilt gebruiken heb je minder mogelijkheden en het aantal lampen dat je kunt bedienen is ook minder.

PAKKETTEN BEKIJKEN

Philips hue starterspakket color

Philips hue starterspakket e27 white color ambiance

Philips hue starterspakket E27

Color & white ambiance

hue starter kit gu10 white color ambiance

Philips hue starter kit GU10

Color & white ambiance

hue starterspakket white ambiance

Philips hue starter kit E27

White ambiance

Alle Philips hue starter kits bekijken?

Philips hue starter kit kopen

Er zijn verschillende soorten Philips hue starter kits te koop. De keuze is aan jezelf om te bepalen met welk type lichtbron je wilt starten. Met een Philips hue starterspakket GU10 vervang je de dure halogeenspots en met de E27 starter kit de ouderwetse gloeilamp. Er zijn ook uitgebreidere starter kits verkrijgbaar, bijvoorbeeld i.c.m. Google home speaker. Een Philips hue starter kit is verkrijgbaar bij diverse winkels. Vaak hebben winkels ook een Philips hue aanbieding beschikbaar. Het starten met slimme verlichting wordt door Philips hue heel erg eenvoudig. De installatie is binnen enkele minuten gedaan.

Starten met een bridge

Als je wilt starten met hue ben je niet verplicht om een Philips hue starterspakket aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om een Philips hue bridge en losse lampen te kopen. Het kiezen van een starterspakket heeft wel als voordeel dat je minder betaalt, dan wanneer je alles los koopt. Na het aanschaffen kun je andere lichtbronnen eenvoudig toevoegen. Sinds de komst van de nieuwste generatie lampen is een bridge niet meer noodzakelijk. Alle lampen van hue kun je ook bedienen via bluetooth. Je bent wel beperkter in de mogelijkheden wanneer je geen bridge hebt.

Philips hue starterspakket uitbreiden

Een Philips hue starterspakket kun je naar keuze uitbreiden met verschillende producten van hue. Je kunt alle soorten slimme lichtbronnen koppelen aan een Philips hue starter kit. Op een bridge kun je in theorie maximaal 50 lampen aansluiten. De lampen mogen allemaal verschillend zijn. Zelfs de Philips hue buitenverlichting kun je koppelen aan dezelfde bridge. Zo bedien je zowel de binnen als buitenverlichting in dezelfde app. Ook wanneer je start zonder bridge met bluetooth lampen kun je op een later moment een bridge koppelen aan dezelfde lichtbronnen.

Philips hue starter kit color & white

Binnen het verlichtingssysteem van hue kun je kiezen uit 3 soorten lampen. White, white ambiance en color & white ambiance. Alle soorten zijn ook weer beschikbaar met verschillende fittingen, zoals GU10, E27 en E14. Een Philips hue starter kit color & white ambiance is een veel gekozen product. In dit starterspakket vind je namelijk Philips hue lampen die 16 miljoen kleuren tot hun beschikking hebben. Elke lamp kun je dus voorzien van je favoriete lichtbron. Naast de verschillende kleuren heb je ook de beschikking over het complete white ambiance spectrum.

Philips hue starterspakket kopen?

Starten met bluetooth lampen

Sinds de komst van de nieuwste generatie Philips hue lampen is een bridge niet meer noodzakelijk. De nieuwe lampen bieden namelijk de mogelijkheid om te verbinden met bluetooth. Door de toevoeging van bluetooth kun je eenvoudig met een speciale app de lampen bedienen. Dit heeft ook zo zijn nadelen. Het maximaal te bedienen aantal lampen is beperkt tot 10 stuks, buitenshuis bediening is niet mogelijk en zo zijn er nog meer opties niet beschikbaar zonder bridge. Alle nieuwe lampen van hue ondersteunen bluetooth, maar kunnen ook aan een bridge gekoppeld worden.

Philips hue starterspakket white ambiance

Bij het starten met Philips hue is het belangrijk om te bepalen met welk type lamp je van start wilt gaan. Naast de color & white ambiance en white starterspakketten kun je ook kiezen voor de serie ertussen, namelijk Philips hue white ambiance. Met een Philips hue starter kit white ambiance heb je meer mogelijkheden dan met alleen white, maar weer minder dan bij de color & white ambiance serie. De white ambiance serie heeft alle wittinten in zijn spectrum en is ook volledig dimbaar, maar heeft verder geen kleuropties. Wanneer je voldoende hebt aan wittinten, van koel tot warm wit, is white ambiance een prima starterspakket.

Hue starterkit E27

Wanneer je wilt starten met hue is het belangrijk om te kiezen welke lampen je als eerste wilt gaan vervangen. Er zijn namelijk starter kits verkrijgbaar met verschillende fittingen. De Philips hue e27 starter kit is een veel gekozen starterspakket. De lampen in dit pakket vervangen namelijk de lampen met een E27 fitting. Doordat dit de meest gangbare lampen zijn, zijn er ook meerdere starter kits verkrijgbaar. Als je wilt beginnen met een E27 starter kit kun je kiezen uit white, white ambiance en color & white ambiance. Het grootste verschil in de E27 starterspakketten zit hem dus in het type lamp die je in het pakket kunt vinden.

Philips hue buitenverlichting starterspakket

Er zijn verschillende manieren om te starten met hue. Zo kun je al starten met een enkele bluetooth lamp of met een Philips hue starter kit. Ook wanneer je wilt beginnen met het smart maken van je buitenverlichting kun je starten met hue. Zo kun je een losse bridge aanschaffen en hier je Philips hue buitenlampen aan koppelen. Je kunt ook de reeds bestaande lichtbronnen in je tuin vervangen voor slimme lampen. De software zit namelijk in de lichtbron. Er is (nog) geen officiële Philips hue buitenverlichting starterspakket verkrijgbaar. Maar je zou dus wel kunnen starten met je buitenverlichting door het zelf samenstellen van een starter kit.

Philips hue GU10 starter kit

Een Philips hue GU10 starter kit is verkrijgbaar in een aantal verschillende variaties. Zo kun je kiezen uit witte of gekleurde lampen en heb je de keuze uit de grootte van het pakket. Wil je een Philips hue GU10 starterspakket met twee, drie of meer lampen? Met de Philips hue GU10 spots vervang je de ouderwetse halogeen lampen in de reeds aanwezige armatuur. Doordat de color lampen een ander hoogte hebben dan een standaard GU10 lamp is het verstandig om te kijken of de slimme lamp wel gaat passen. Een Philips hue GU10 color & white ambiance spot heeft een hoogte van 58mm. De white ambiance versie is 4mm kleiner met een hoogte van 54mm.

Philips hue gu10 color white ambiance

Hue play startpakket

De Philips hue play producten zijn allemaal gemaakt voor een entertainment setup. Zo kun je van je woonkamer een entertainment ruimte maken om nog meer te genieten van je favoriete films en series. Met de Philips hue HDMI sync box koppel je tot 10 play producten en andere color lampen aan je televisie. Wanneer je met Philips hue play wilt starten heb je sowieso een hue bridge nodig. Verder zijn er mooie Philips hue play starter kit pakketten beschikbaar waarmee je een begin kunt maken aan je entertainment ruimte. Play starterspakketten zijn verkrijgbaar met Philips hue play lightbars, gradient lightstrip en sync box. Bekijk hier alle beschikbare hue play startpakketten.

hue play startpakket

Filament starterspakket

Sommige starterspakketten zijn standaard starterkits van Philips hue. Ook zijn er starterkits beschikbaar die zijn samengesteld door webwinkels. Eigenlijk zijn dit pakketten met een aantal lampen, een bridge en een accessoire. Zo kun je bijvoorbeeld een filament starterspakket kopen bij deze winkel. Speciaal samengesteld, aangezien hue hier geen standaard pakketten van heeft. De samengestelde pakketten kun je op dezelfde manier gebruiken. Het enige verschil is dat de producten als losse artikelen worden bezorgd en nog gekoppeld moeten worden aan de bridge.

filament startpakket

Fysieke knoppen toevoegen

Philips hue is ontwikkeld om op een slimme manier al je lampen in huis te kunnen bedienen. Soms is het alleen handiger om een fysieke knop te hebben, waarmee je snel lampen kunt schakelen en dimmen. Binnen het assortiment van hue vind je een aantal oplossingen die perfect samenwerken met je slimme lampen. Zo kun je een Philips hue smart button, hue dimmer switch koppelen aan de bridge of een friends of hue schakelaar gebruiken. Prima oplossingen om je slim huis toch te voorzien van een aantal schakelaars. Voor het aansluiten van schakelaars heb je wel een hue bridge nodig. Een hue starterspakket is altijd inclusief een bridge. Het schakelen van je verlichting met een fysieke schakelaar gebeurt met Philips hue altijd op een slimme manier. Je kunt de schakelaars plaatsen op elke gewenste plek, zonder dat je elektra hoeft aan te sluiten. In sommige starter kits vind je soms al een fysieke schakelaar. Dit is afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Friends of hue schakelaar niko

Veelgestelde vragen

Welke starter kit kan ik het beste kopen?

Wanneer je wilt beginnen met slimme verlichting is het verstandig om een starterspakket te kopen van Philips hue. Met een starter kit ben je binnen enkele minuten klaar met de installatie en heb je ook geen beperkingen in vergelijking met enkel slimme bluetooth lampen. Welk starterspakket je het beste kunt kopen is afhankelijk van het type lamp dat je wilt vervangen. Inventariseer daarom eerst in welke ruimte je wilt starten en welke hue lampen je wilt gaan gebruiken.

Kan ik een Philips hue starterspakket ook zelf samenstellen?

Het zelf samenstellen van een Philips hue starter kit is zeker mogelijk. Wanneer je wilt beginnen met Philips hue in combinatie met een bridge heb je niet meer nodig dan een Philips hue bridge en een aantal slimme lampen van hue. De starterspakketten die je kunt kopen zijn vaker wel goedkoper, dan wanneer je zelf alles los koopt.

Kan ik zelf een hue starterspakket installeren?

Iedereen kan zelf een hue starterspakket installeren. Door de stappen te volgen van de handleiding kun je binnen enkele minuten je nieuwe lampen op een slimme manier bedienen. Heb je extra uitleg nodig? Bekijk dan eens onze Philips hue installatie handleiding.

Is het mogelijk om losse hue lampen op mijn starterspakket aan te sluiten?

Eenmaal een starterspakket gekocht kun je je verlichting heel erg eenvoudig uitbreiden. Wanneer je nieuwe Philips hue lampen hebt aangeschaft kun je ze koppelen aan de bridge van het starterspakket. In totaal kun je 50 lampen op een bridge aansluiten en 10 hue accessoires.

Bekijk de Philips hue starterspakketten