De laatste jaren verlichten we onze woning met slimme verlichting. Dit doen we tegenwoordig ook steeds vaker buiten met slimme buitenverlichting. Het principe van alle slimme lampen is hetzelfde. De bediening moet makkelijk zijn en de functies die een lamp en accessoire heeft erg slim. Wanneer je top kwaliteit slimme buitenverlichting zoekt kun je eens kijken naar de Philips hue buitenverlichting. Maar ook andere merken bieden mooie buitenlampen aan die je smart kunt bedienen. Bij de aanschaf van smart lampen voor buiten moet je wel rekening houden met een aantal dingen.

PRODUCTEN BEKIJKEN

slimme buitenverlichting philips hue

Philips hue lily slimme buitenlamp

Philips hue lily

Color & white ambiance

Philips hue amarant smart tuinverlichting

Philips hue amarant

Color & white ambiance

hue outdoor motion sensor

Philips hue bewegingssensor

Motion sensor voor buiten

Smart buitenverlichting

Er zijn verschillende soorten slimme buitenverlichting verkrijgbaar en allemaal zijn ze net zo slim als de verlichting voor binnen. Bij het kiezen van de juiste smart buitenverlichting is het belangrijk om te weten met welk merk je wilt gaan werken en met welke manier van verbinden. De meeste lampen, zowel binnen als buiten, kunnen niet direct met elkaar samenwerken. Dit is natuurlijk wel iets wat je wilt wanneer je kiest voor smart buitenverlichting. Het mooie aan smart lampen is dat je het allemaal met elkaar kunt laten samenwerken en kunt schakelen. Het bedienen met een enkele app is dan ook aan te bevelen. Naast het merk verlichting is het goed om te weten op welke manier de lampen communiceren. Sommige lampen doen dit via wifi of bluetooth. Hierdoor maak je direct contact met de lamp, zonder dat je een hub of bridge nodig hebt. Wanneer Z-Wave of Zigbee lampen gebruikt heb je een hub nodig. Alle type verbindingen hebben zo hun voor en nadelen.

Slimme buitenverlichting bedienen

De manier waarop je je slimme buitenverlichting kunt bedienen maakt je lampen smart. Door het bedienen via een app op je smartphone of tablet heb je de volledige controle over je tuinlampen. Wanneer je wifi lampen hebt, zoals Wiz of Lifx moet je zorgen dat je ook wifi in de tuin hebt om ze te kunnen bedienen. Wanneer je bijvoorbeeld Philips hue of INNR verlichting gebruikt zorgen de lampen voor een eigen mesh netwerk. Bekijk hoe werkt Philips hue, wanneer je hier meer over wilt weten. Naast het bedienen via een app op je smartphone kun je ook kiezen voor slimme accessoires en een smarthome assistant, zoals Google Home, Apple Homekit of Alexa. Met zo’n assistant kun je ook meerdere merken lampen koppelen. Let wel goed op, want niet alle merken willen met elkaar samenwerken. Met slimme buitenverlichting heb je veel mogelijkheden wanneer het aankomt op de manier van bediening. Je kunt zelf kiezen welke manier het beste bij je past en wat het voor jouw smart maakt.

Licht je huis vandaag nog uit met de spots van hue

Beste smart buitenverlichting

Over het algemeen zijn alle buitenlampen van slimme tuinverlichting fabrikanten goed om te gebruiken. Allemaal even smart en eenvoudig te bedienen. Wanneer je toch zoekt naar de beste slimme buitenverlichting kom je waarschijnlijk uit bij Philips hue. Hue biedt namelijk een groot assortiment aan lampen en accessoires voor zowel binnen als buiten. De nieuwste generatie verlichting is allemaal voorzien van bluetooth. Zo heb je niet direct een hue bridge nodig om de lampen te kunnen bedienen. Ook werkt hue samen met de grootste smarthome assistants en is de app al meerdere malen verbeterd. Allemaal plus-punten wat hue toch wel de beste slimme buitenverlichting maakt.

smart buitenverlichting hue

Kiezen voor kleur of wittinten

Bij het kiezen van smart lampen heb je de keuze uit verschillende soorten lichtbronnen. Niet allen kun je kiezen uit het type fitting of de armatuur. Je hebt namelijk ook de keuze uit wit of gekleurde lampen. Deze keuze heb je ook bij slimme buitenverlichting. Wanneer je kiest voor gekleurde lichtbronnen kun je kiezen uit miljoenen kleuren. Bij wit-lampen heb je alleen de keuze uit een witte kleurtemperatuur of een reeks witte temperaturen. Per merk verschilt het welke opties je hebt. Wanneer je meerdere merken gebruikt voor je tuinverlichting heb je ook de kans dat je kleurverschil gaat zien. Daarom is het ook beter om voor een merk te kiezen en hiermee je hele tuin te voorzien van slimme lampen. 

philips hue lily spot enkel

Wil je weten welke slimme spots er beschikbaar zijn?

Slimme buitenverlichting op afstand bedienen

De verlichting is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Alle lampen zijn tegenwoordig zo slim geworden dat je alles met een enkele app op je smartphone kunt bedienen en instellen. Wanneer je liever schakelaars blijft gebruiken is dit ook zeker mogelijk, deze zijn namelijk ook slim geworden of worden smart gemaakt door het toevoegen van een hub of bridge. Slimme buitenverlichting op afstand bedienen is ook zeker mogelijk wanneer je de tuinlampen hebt aangesloten op het internet. Zodra alles is gekoppeld met het internet kun je je lampen overal en altijd bedienen. Bij sommige fabrikanten is het zelfs mogelijk om je buitenlampen te laten schakelen wanneer je bijna thuis bent met behulp van geofencing. 

Slimme buitenverlichting accessoires

Ook voor buitenverlichting zijn er accessoires verkrijgbaar. Dit maakt het schakelen en bedienen van je verlichting nog makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan slimme bewegingssensoren die je lampen inschakelen wanneer er beweging wordt waargenomen. Zo hoef je na het instellen nooit meer je app te pakken of een schakelaar in te drukken om je verlichting te bedienen. 

Koppelen aan smarthome assistant

Door je smart buitenlampen te koppelen aan een smarthome assistant worden ze nog slimmer. Je kunt ze dan namelijk schakelen door stemcommando’s te geven of wanneer je bepaalde routines activeert. Je kunt een smarthome assistant, zoals Google Home, zien als een centraal punt waar je meerdere slimme apparaten aan koppelt in huis. Een mooie toevoeging aan je slimme verlichting. 

Licht je huis vandaag nog uit met de spots van hue